Elisa, Sasja en Agnes in Ibana
Elisa, Sasja en Agnes in Ibana Dagmar Lap

Setje raketje

31 mei 2023 om 12:33 Zakelijk

HOUTEN ,,Waar ligt de voorraad van deze broek?” vraag ik aan mijn zoon die met de webshop bezig is. Hij wijst naar een van de bovenste planken in de winkel. Ik pak het krukje en kijk. ,,Nee die ligt hier niet” zeg ik. ,,En die blouses die er zo leuk bij gaan zie ik ook nergens. Is toch woensdag geleverd?” ,,Ja”, zegt hij, ,,maar was wel gelijk een setje raketje!”

Je hebt van die setjes die inderdaad bij (bijna) iedereen in de smaak vallen. Betaalbare items met een makkelijke pasvorm. Ik bedenk dat ik twee keer in de week moet gaan inkopen om aan te vullen. Want vooral de vollere dames grepen nogal eens mis aan het einde van de week. Wel die leuke broek, maar geen bijpassende top om het af te maken. ,,Als ik er niet direct een leuke top bij heb dan doe ik het niet” zegt een dame die een bewerkte rode broek aanheeft waar ze eigenlijk verliefd op is. Het is al zo vaak voorgekomen, dat ik er dan niets passends bij kan vinden in precies de goede kleur. En dan blijft het in de kast. ,,Heb je geen mooie witte top meer dan?” vraag ik. O ja, die heeft ze nog en zo kan de broek toch mee naar huis. Gelijk een mooie set maken en verschillende merken met elkaar combineren vind ik echt een van pluspunten van een fysieke winkel. Op je beeldscherm tijdens online winkelen zie je toch niet goed of de stoffen of kleuren met elkaar matchen. Kies je alle kledingstukken van hetzelfde merk dan komt dat meestal wel goed. Dit kunt u zien op de grote foto waar Agnes, Elisa en ik kleding dragen uit de nieuwste levering van Ibana. Alleen Elisa draagt een jeans van MET. De top die ze erboven draagt heeft een mooie a-lijn en prachtige details. En het stunning leren metallic bikerjasje in violet is een echte eye-catcher. Ik draag een hele mooie lange jurk tot op de enkels in een stippelige bloemenprint. Door de elegante details leent deze jurk zich goed voor een feestelijke gelegenheid, maar je kunt de jurk natuurlijk ook casual te dragen. Ik kan zo in een aflevering van Downton Abby met de hooggesloten kraag, maar de jurk kan natuurlijk ook pittig worden gedragen met een paar knoopjes open voor dames die houden van een mooi decolleté. Agnes draagt een rok en blouse in dezelfde print. De rok heeft een brede elastische tailleband met fijne stretch en de blouse is een wijdvallende a-lijn. Die kan dus ook heel mooi los op een jeans of nette broek gedragen worden. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd worden omdat de kleuren door het merk op elkaar zijn afgestemd. 

Met de zomer in aantocht krijgen onze buiken er weer flink van langs. Die arme buiken, belangrijk centrum van ons lichaam, worden boos aangekeken en uitgescholden. Als er een lichaamsdeel is, dat we niet met liefde omarmen dan is het onze buik. Ik word er soms verdrietig van, maar snap het natuurlijk ook wel. De platte buik is toch iets wat we allemaal eigenlijk stiekem willen. Ik heb hem niet. Ik probeer er toch lief over te denken en te praten. Want dat alles daarbinnen werkt is toch een groot goed. En als daar een beschermend vetrolletje voor nodig is dan is dat maar zo. Maar als Dagmar, onze fotograaf vraagt of ik mijn buik een klein beetje meer kan inhouden terwijl ik al op volle kracht naar adem aan het snakken ben, dan slik ik ook wel even. Wil je je buik een beetje verhullen dan lukt dat goed met de jurk die Ester en ik op de linkerfoto dragen. Het is een jurk die je aan beide kanten kunt dragen. Van het merk Orientique. Ester draagt de ene kant en ik de andere kant!

Wat een prachtige kleur groen! Ik heb net een groen truitje aan met mouwtjes tot halverwege mijn armen en een oversized vest in dezelfde kleur in combinatie met een leren rokje met een patchwork patroon (foto rechtsonder). ,,Zwart in de zomer?” vraagt ze fronsend. ,,Zeker” zeg ik resoluut. Zwart kan altijd en ik wijs naar de lange wand met zwarte kleding. ,,Maar zo’n leren rokje is toch mega warm dan?” Een dame die net op vakantie is geweest en daar met veel plezier een leren broek van ons heeft gedragen mengt zich in het gesprek. Leer heeft een ademend vermogen en dit is een groot voordeel. Het is dus helemaal niet warm. Een expert! Ik kan alleen maar knikken en ga snel naar buiten om de outfit op de foto te zetten.

Het is gelukt om weer een paar setjes raketjes samen te stellen. We verwachten deze week leveringen van Fos Fashion, Red Button, That’s me en NOEN. Capribroeken en gezellige tops. Dat wordt heerlijk mixen en matchen. Ik wens u een mooie week!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Ester en Sasja in Orientique
Sasja in trui en vest van eigen label en rokje Ibana
Afbeelding
advertentie
advertentie