Afbeelding
Foto: Pixabay

De beste tips voor het inrichten van je slaapkamer

30 januari 2024 om 15:42 Partnercontent

De slaapkamer is naast de woonkamer de ruimte in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. En ja, je slaapkamer is om te slapen en dus ben je er niet urenlang bewust aanwezig. Maar toch is het belangrijk om de nodige aandacht aan de inrichting te besteden. Want een gezellige en knusse slaapkamer staat garant voor een gezonde nachtrust. En als je ’s morgens uitgerust opstaat dan kun je met frisse moed aan een nieuwe dag beginnen. De inrichting van de slaapkamer is vaak net wat anders dan die van de woonkamer. Zo kiezen mensen nog vaak voor tapijt op de vloer in plaats van hout, laminaat of een ander hard materiaal. Want dat lekkere zachte tapijt is toch wel fijn als je ’s morgens op je blote voeten uit bed stapt.

Wat voor bed gaat het worden?

Wil je je slaapkamer inrichten dan is een bed uitkiezen natuurlijk de eerste stap. Het bed moet comfortabel zijn en voldoende ruimte bieden. Als je samenwoont en je wilt gewoon lekker de ruimte, dan kies je voor een bed van 1080 meter breed. Heb je wat minder ruimte dan is 1.60 of zelfs 1.40 ook prima te doen. De meeste bedden zijn 2.00 meter lang, maar voor langere mensen zijn er ook bedden van 2.10 of 2.20. Houd er wel rekening mee dat voor afwijkende maten vaak minder keuze is in matrassen, dekbedden en dekbedovertrekken.

Online een slaapkamer uitzoeken

Je kunt online op zoek gaan naar bedden in Maastricht als je in die regio woont. Het voordeel is dat je je alvast kunt oriënteren op wat je leuk vindt en wat er binnen je budget past. Als je een showroom bezoekt en je weet al ongeveer wat je zoekt, dan scheelt dat heel veel tijd. Een verkoper kan als je aangeeft wat je ongeveer zoekt vaak goed inschatten wat hij wel en niet moet laten zien. Als je een budget hebt van 500 euro dan is het niet erg zinvol om naar bedden van 1.000 euro of meer te kijken. Het is belangrijk om een goede matras uit te zoeken die past bij je lichaamsbouw en slaaphouding. Vaak kun je bij een beddenwinkel even proef liggen om aan te voelen of je een matras prettig vindt of niet.

De verdere inrichting van de slaapkamer

Een bed met eventueel bijpassende nachtkastjes is de belangrijkste aankoop voor de slaapkamer. Maar waarschijnlijk wil je ook nog een mooie linnenkast, misschien een kaptafel en natuurlijk passende verlichting. In een interieurwinkel in Maastricht kun je meestal niet alleen terecht voor een mooi bed maar ook voor overig meubilair voor je slaapkamer. En uiteraard ook voor het inrichten van de slaapkamers voor de kinderen. Misschien wel met een leuke hoogslaper met een bureautje of een stapelbed als je kinderen graag samen op een kamer slapen. Als je ruimte tekort komt zijn er ook bedden met een zogenaamd onderschuifbed, dit kun je overdag wegschuiven zodat er in de kamer meer ruimte overblijft.

advertentie
advertentie