Agnes in Elias Rumelis en Laura en Sasja in Maison de Paris
Agnes in Elias Rumelis en Laura en Sasja in Maison de Paris Dagmar Lap

De speld in de hooiberg

3 mei 2023 om 12:46 Zakelijk

HOUTEN Droog en bewolkt, zegt het weerbericht. Maar wel 17 graden. Dat betekent goed weer voor het maken van wat foto’s voor deze pagina. Ik heb een hele lijst met leuke vrouwen voor een fotoshoot, maar het is te kort dag om hen voor vanmiddag te vragen. Ik bel toch onze fotograaf.

Het maken van foto’s is dit voorjaar wel een uitdaging. Het weer is wisselvallig en onvoorspelbaar. Maar vandaag ziet het er goed uit. Ik wil een paar leuke lentefoto’s maken en vraag aan de stal waar mijn paarden staan of ik dat daar mag doen. Ik denk aan vrolijke foto’s met lammetjes, bij de kippen en geiten. Want bij een echte lentefoto horen pasgeboren dieren, bloesem en knoppen die uitlopen. Snel pak ik een tas in en bel Agnes en Laura. Ik weet dat zij op de stal zijn vanmorgen. Of ze zin hebben om een foto met zijn drieën te maken is mijn vraag. In een jeans van ons nieuwe merk Maison de Paris. Fijne jeans in een superstretch kwaliteit en in de lengtematen 30, 32, 34 en 36. Gelukkig zeggen ze beide ‘ja’, dus ik duik het broekenvak in om voor hen een jeans te pakken. Agnes is klein van stuk dus ik heb een korte lengtemaat nodig. Helaas is die maat net verkocht. Snel bijbestellen. Voor vandaag kies ik voor haar een witte boyfriendjeans van Elias Rumelis. Voor Laura pak ik een model met flare pijpen. Laura vond de broek zo fijn zitten, dat ze hem graag wilde houden. Ik pak voor ons alledrie een truitje van ons eigen label in zonnige geel, maar wel ieder een ander model. Voor Agnes een truitje met v-hals met een wybertje uit de stekenbibliotheek voor breisels. Voor mijzelf een truitje met ronde hals en hartjes en  voor Laura een effen breisel met een driekwart mouwtje. Deze truitjes hebben we in verschillende lentekleuren in maat XS tot en met XXL. Als Dagmar en ik aankomen bij de stal is de schrik eventjes groot. Er is geen schaduw op het terrein te bekennen. U denkt misschien dat een mooie zonnige dag perfect is voor lentefoto’s, maar voor de juiste kleur van kleding op een foto is de zon een flinke stoorzender. We moeten het doen met een smal strookje schaduw. Wel heel lekker licht, zegt Dagmar, onze fotograaf. Als Dagmar dat zegt dan is het goed. Een vrolijke foto met de nieuwe jeans is het resultaat.

Op de foto linksonder draag ik een jurk van Oneseason. Dit mooie merk heeft de tweede levering voor de zomer bezorgd. Dames die vorig jaar kennis hebben gemaakt met deze jurken weten dat de lichte dunne stoffen allemaal gemaakt zijn van natuurlijk materialen. Perfect voor extreem warm weer. Je draagt de jurken sportief en meer casual met sneakers of met een slippertje. Maar ook voor een avondje uit zijn dit opvallend mooie jurken door de bijzondere prints en details. Er hangt een prijskaartje aan deze jurken, maar het is ook wel echt iets bijzonders. Ik poseer met mijn paard Bellarien (roepnaam Friesje) die als tweejarige bij mij terecht kwam. Mijn zoon kwam er mee aan. Voor de slacht vandaan gekocht, met enorme huidproblemen en verschrikkelijke slechte voeten. ,,Knap jij haar op mam en dan vind je wel een goed huis voor haar.” Dat was mijn vaste voornemen want ik had immers al een paard. Maar Friesje dacht er anders over. Iedere keer als er een koper kwam, dan veranderde ze in een wilde furie. Terwijl ze normaal zo mak als een lammetje is. Ze is dus gebleven. En daar ben ik blij om want een goed paard is ook als een speld in een hooiberg. En dit is het beste paard dat ik ooit heb gehad!

Op de foto rechtsonder draag ik een jurk van Fos Fashion. Veel van onze klanten zijn dol op dit merk. Gezellige frisse kleuren en betaalbaar. We hebben weer een doos vol leuks voor u uitgepakt. Voor iedere portemonnee is er iets te koop bij It Rains Fashion. ,,Normaal gesproken kan ik hier niet vaak kopen” zegt een lieve dame die de winkel op Koningsdag bezoekt. ,,Ik lees jullie modepagina altijd en zie zoveel mooie dingen. Nu heb ik een financiële meevaller en ik ga mezelf eens lekker verwennen. En dat doe ik hier want ik gun het jullie.” Ik ben dankbaar maar ook trots dat ze bij ons komt. De stapel wordt zo groot, dat mijn zoon haar aanbiedt om de tassen na sluiten langs te brengen. Goed geslaagd dus!

Onze winkel hangt lekker vol, met heel veel verschillende stijlen. Zoekt u de speld in de hooiberg op kledinggebied? Kom dan eens bij ons langs. U gaat zeer waarschijnlijk met de naald naar huis!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in een jurk van FOS Amsterdam
Afbeelding
Sasja in een jurk van Oneseason met Friesje.
advertentie
advertentie