Sasja in een denim jumpsuit van NIKKIE
Sasja in een denim jumpsuit van NIKKIE Dagmar Lap Photography

Eerlijk advies

24 mei 2023 om 12:11 Zakelijk

HOUTEN ,,Ik wil twee spijkerbroeken kopen” zegt de dame die binnenkomt. We lopen samen naar het broekenvak. ,,Waar denkt u aan” vraag ik? ,,Een smalle pijp, een rechte pijp, een flarepijp, een jogger of een wijde pijp. Ik ben een beetje een oude hippie” zegt ze.

Ik lach en knik want dat had ik al wel gezien. Ze is klein dus ik pak een model Babette van Red Button. Een broek met een medium hoge taille en een iets uitlopende, maar niet al te lange pijp. Die zit gelijk goed en mijn klant is enthousiast. ,,Ik neem er twee” zegt ze. ,,Laten we dan wel twee verschillende kleuren doen” zeg ik. Het is toch zonde om twee dezelfde broeken te kopen? De tweede broek heeft hetzelfde model, maar een hippe rafel aan de onderkant. Daar wordt ze helemaal blij van. ,,Nu nog iets leuks voor erop” zegt ze. Ik pak een langere top van Orientique in vrolijke kleuren met ruches aan de onderkant. De outfit staat haar goed. Ze kan zo naar een strandfeest op Ibiza. Ze bedankt me en besluit de nieuwe outfit aan te houden. Ik knip de kaartjes eraf en ze verlaat vrolijk de winkel.

Op Hemelvaartsdag is het feest op het Oude Dorp. We zijn ‘s middags open. ,,Ik zoek een jurk want ik ga een paar dagen naar Valencia” zegt een dame met prachtig lang haar en grote ogen. ,,Maar ik reis alleen met handbagage dus het moet mee in een rugzak en toch netjes blijven.” We passen een aantal jurken, maar mijn klant twijfelt. Ze is uiteindelijk enthousiast over de jurken van Orientique die je aan twee kanten kunt dragen. De jurken hebben een A-lijn en zijn daarom behoorlijk verhullend. Ik draag zelf veel oversized jurken en vind ze altijd heel goed staan en super comfortabel. Ze besluit er twee aan te schaffen. Nadat ze de winkel heeft verlaten ruim ik snel de ergste rommel op en snel naar het Plein om het staartje van het feest mee te maken.

De volgende dag komt mijn klant met haar twee jurken terug. Haar dochter vindt de jurken verschrikkelijk. En nu is ze er ongelukkig mee. Ik zie dat ze het lastig vindt om dit tegen mij te zeggen. Ik bied aan om opnieuw te gaan passen, maar dat wil ze niet. Ze bedankt me wel hartelijk voor mijn tijd en flexibiliteit. Daarna verlaat ze de winkel. Ik denk er de hele middag over na. Heb ik haar eerlijk advies gegeven? Mijn zus belt en ik vraag haar mening. ,,Er bestaat ook nog zoiets als smaken verschillen” zegt ze. Maar normaliter kan ik toch goed inschatten wat er bij iemand past. Heb ik me nu dan zo vergist? ,,Dat weet ik niet” zegt mijn zus, ,,maar je was eerlijk en vond het mooi staan en dat heb je gezegd.” Nadat we hebben opgehangen bekijk ik de jurken nog eens goed voor ik ze opberg. Jammer dat ik deze dame niet aan de juiste jurk heb kunnen helpen.

,,Zit er geen stretch in deze jumpsuit?” vraagt een klant. Het gaat om de denim jumpsuit die ik op de hoofdfoto draag. Niet heel veel, maar het houdt ook wel weer alles mooi op zijn plaats. Ze past de jumpsuit maar kan echt niet meer aan een denim kledingstuk zonder stretch wennen. Gelukkig hebben we ook nog een jumpsuit met stretch van een ander merk en die zit perfect. Festival ready!

,,Wat een mooie print” zegt Ester over de lange top en wijde broek van Acces die ze op de foto linksonder draagt. Ik heb haar gevraagd even te komen zodat we een paar foto’s kunnen maken. Dat kwam er maar niet vandoor het wisselvallige weer. Het wordt tijd, dat er weer andere vrouwen kleding laten zien op deze pagina. Ook Jorinde kon zich een paar uurtjes vrij maken. Fijn want zij is niet alleen een ontzettend aardige klant, maar ook ruim 1.80m lang en zo ziet u, dat we ook broeken hebben in lengtematen! Ze combineert met een mooie blouse van OnlyM in travelkwaliteit en een blazer van NIKKIE.

We grepen afgelopen zaterdag een paar keer mis, omdat onze zomerbroeken zo hard zijn gegaan. Gelukkig heb ik een paar fijne gekleurde broeken van Red Button kunnen nabestellen. Evenals twee leuke modellen van het merk Up! En niet de vergeten die heerlijke travelbroeken van AndCoWoman. Voor de dames die dol zijn op de jurken van Fos Fashion: Bestseller jurk model Linde, gemaakt van katoen en viscose is ook in twee leuke nieuwe prints binnen. Reden genoeg om bij ons langs te komen en een kijkje te nemen. En ik beloof dat we ons uiterste best doen om u een `zo eerlijk als mogelijk’ advies te geven.

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Ester in een combinatie van ACCES
Jorinde in een skinny jeans van Maison the Paris, blouse OnlyM en blazer NIKKIE
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie