Sasja en Anja in Nikkie
Sasja en Anja in Nikkie Dagmar Lap

De modefabriek

25 januari 2023 om 12:16 Zakelijk

HOUTEN Eigenlijk paste het niet goed in mijn agenda en ik besloot om dan maar niet te gaan. Maar de grond was diepgevroren afgelopen zondag en verder dan wandelen met de paarden kwam ik niet. Dus het lukte toch! Snel naar de modefabriek voor een overzicht van de modetrends voor de herfst en winter van 2023-2024.

Op de modefabriek laten verschillende merken hun collecties zien. Ik blijf het lastig vinden om nu al in te kopen voor volgend jaar, maar ik ben in the wintermood want het is koud en dat helpt dan goed mee. Het merkenpakket weer eens goed evalueren is ieder seizoen wel noodzakelijk. Wat vonden de klanten leuk en wat niet. Was de kwaliteit zoals die hoorde te zijn? En heel belangrijk: de pasvorm. Want daar loop ik nogal eens tegenaan. Dat een jasje niet goed gesneden is. Broeken die te kort blijken voor de meeste dames. Stoffen niet mooi genoeg. Max en ik besluiten eerst de hele beurs over te gaan om een totaaloverzicht te krijgen. En daarna bij een aantal door ons geselecteerde stands wat beter te kijken.

,,Schaaat!!! Wat zie je er geweldig uit!” Ik word aangesproken door een dame van een merk dat we een paar seizoenen geleden in de winkel hadden, maar inmiddels niet meer. Reden was, dat we het alleen verkochten in de sale. En dat gaat niet. Geen marge, wel verkoopruimte in beslag. ,,Beeldig ben je darling” roept ze. Ik weet wanneer ik er geweldig uitzie en dat is dus niet nu. In jogger, dikke trui, bodywarmer en vooral plat haar, omdat er een muts op heeft gezeten. Haar superlange nagels prikken in mijn bovenarm als ze me stevig vastpakt. Oei, denk ik. Ik wil niet! En dit merk wil ik ook niet meer. ,,Wil je een lekker glaasje” vraagt ze? Ik mompel, dat ik punten aan het tellen ben, maar eigenlijk hoort ze me niet. Het glas is al vol. ,,Kijk echt iets voor jou” wijst ze naar het rek. Max en ik kijken elkaar aan. Wij willen dit niet. Gelukkig ziet ze iemand anders langslopen die er ook geweldig uitziet en wij sluipen de stand uit. 

Wat we zagen en wat de trends worden dat leest u eind van deze zomer. Want wat we dit voorjaar gaan zien, is eigenlijk voor u interessanter. Opnieuw veel kleur! Welke merken gaan we verkopen? Zilch, Cloud9, Red Button, Nikkie, MET jeans, Elias Rumelis, Spanx, Oneseason, Lacoste en Ibana. En een aantal merken die ook heel geschikt zijn voor vollere dames zoals: &CoWoman, Gardeur, Noen, Acces en Orientique. Aangevuld met de fijne knitwear van ons eigen label. Dat wordt weer een snoepwinkeltje, dat beloof ik!

,,Ik heb een Valentijnsdate” zegt onze klant met een blij gezicht. Leuk! ,,En ik wil heel graag in het rood.” Mevrouw valt op het rode Nikkie pak dat Anja draagt op de grote foto. En dat is ook nog eens in de sale (net als de jurk die ik draag). Helaas gaat de broek tot en met maat 42 en valt ook nog eens klein dus het lukt niet. Een mooie corduroy met wijde pijpen van Red Button zit lekkerder en staat ook veel leuker. Een zwart kanten blouse die mooi los valt en dan toch die mooie rode blazer erover maakt het helemaal af. Missie geslaagd! 

,,Ik ben uitgenodigd bij KASSA! vanavond” zegt mijn volgende klant. ,,Ik heb wel wat, maar iets nieuws is toch leuker.” We gaan aan het passen. Een blazer is normaal voor deze dame lastig want ze heeft door medicijngebruik stevige armen. Gelukkig zijn de oversized blazers in en lukt het met een blazer in een knalkleur en een mooi basismodel in zwart. Een fijne travelblouse in wit maakt het helemaal af. Die staat haar vrouwtje wel in dat programma. 

,,Die kuiten zijn een doorn in mijn oog” zucht een dame. Eerlijk gezegd vind ik het nogal meevallen met die kuiten, maar zij kijkt er anders tegenaan. Ik leg een berg broeken met wijde pijpen in de paskamer. Zoals de broek die ik op de foto linksonder draag. Blije klant!

SETJE in de sale! We maken een filmpje. Anja draagt het setje op de foto rechtsonder. De laatste maten van de rok van Fifth House ruimen we op voor 35,- en de top is 15,- En zo zijn er nog meer setjes. We plaatsen de filmpjes op Facebook en sluiten daarmee de week af. Reden genoeg om weer gezellig langs te komen en wat sale setjes te bekijken. Inspiratie opdoen mag ook, kopen hoeft echt niet altijd. Ik wens u een gezellige week!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in Corel Amsterdam
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie