Sasja in een metallic leren broek van Ibana
Sasja in een metallic leren broek van Ibana Dagmar Lap

Kledingkast klaar voor de lente

8 maart 2023 om 14:39 Overig

HOUTEN ,,Waarom ligt mijn mooie Adidas petje op die stapel kleding” vraagt mijn lief als hij langsloopt. ,,Het is verkleurd” zeg ik. ,,Je hebt heel veel petten die nog goed zijn.” ,,Maar dat is mijn wandelpetje voor met de hond” roept hij en pakt het petje en hangt het aan de kapstok. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Maar zo eenvoudig is dat niet.

Met al die leuke nieuwe kleding in frisse kleuren in de winkel ben ik helemaal klaar met de wintergarderobe. Dus opruimen die winterkleding. De lente- en zomerkleding neem ik even goed onder de loep. Direct afscheid nemen van kledingstukken die niet meer passen, stuk zijn of die al lange tijd het daglicht niet hebben gezien. Klaar voor de lente! Makkelijk is het niet. Er is altijd wel een smoesje om het kledingstuk toch weer terug te leggen. Hieronder drie tips die het opruimen van uw kledingkast makkelijker maken.

Past niet? Weg ermee!

Of het item nou te klein, te groot, te kort of te lang is; als het niet past heb je er niets aan en draag je het niet. En wachten tot het wel past? Doe jezelf dat niet aan! 

Bewaar alleen kledingstukken waarin je je mooi voelt.

Het kan overal aan liggen. Een kleur die niet bij je past, een knoop op een gekke plek of het is simpelweg niet jouw stijl. Je hebt vast wel een vriendin, moeder of zusje bij wie het kledingstuk perfect past. Je kunt het ook verkopen. Op ‘Houten helpt elkaar’ of op Vinted. Van het bedrag dat je ervoor krijgt, kun je mooi weer iets nieuws kopen.

Dat moet ik nog even repareren.

Ligt die ene rok of jurk al maanden - of nog erger, al jaren- in een hoekje om gerepareerd te worden? Als je het al die tijd niet hebt gedragen, mis je het kledingstuk blijkbaar niet zo erg in je garderobe als gedacht. Tijd om naar de kledingbak te brengen dus. Hier mogen namelijk ook kapotte items worden ingeleverd waarvan de stof gerecycled wordt.

We zagen het al in het najaar van 2023, de metallic trend. En ook dit najaar kun je je hart ophalen als je fan bent van opvallende kledingstukken. Op de grote foto draag ik een echt lederen metallic broek en losvallend blousje van Ibana. Mijn collega’s en ik noemen de broek liefkozend ‘onze zeemeerminnen broek’. Niet alleen door de kleuren maar ook door de fijne pasvorm en het aansluitende model. U moet er diep voor in de buidel tasten, maar wat een Eye-catcher! Op de foto linksonder dragen Amy, Elisa en ik een velvet pak van Juicy couture. In zo’n pak kunt u gerust naar buiten of de deur open doen voor de postbode, zo mooi zijn ze. En ze zijn lekker warm! Bent u meer een klassiek type? Er is een levering binnen van Lacoste met een tijdloze chique jogger. Op de foto rechtsonder heb ik in een leuke jurk van Zilch, echt de lente in mijn hoofd. En dat is makkelijk als je de collectie van dit Hollandse merk ziet. Vrolijke prints, geweldige stoffen en een goede pasvorm. Rokken, hemdjes, wijde broeken en snoezige blousjes. Het hangt allemaal voor u klaar. Maat XS tot en met XXL.

,,Kan hier ook nog wat af” vraagt de klant bij de kassa. ,,Zeker niet” zeg ik met een glimlach, maar die is behoorlijk nep. Ik vind het helemaal niet leuk als iemand dat vraagt bij een kledingstuk uit de nieuwe collectie, dus glimlachen kost me moeite. ,,Je kan toch wel iets doen” zegt de dame nog eens. Onze vaste klanten weten dat ik niet flauw ben en iemand ook wel eens iets gun, maar er moet ook gewoon geld verdiend worden. Ik voel me ongemakkelijk, maar houd voet bij stuk. ,,Nee dat kan echt niet, het spijt me” is mijn antwoord. Mevrouw werpt me een afkeurende blik toe. ,,Dit is een idioot dure winkel” zegt ze. ,,We hebben iets voor iedere portemonnee” zegt mijn collega die erbij komt staan. ,,Zullen we samen even in het salerek kijken?” En gelukkig voor deze mevrouw vindt ze daar nog een koopje. U vind bij It Rains Fashion een broek van €439,- , maar ook van €49,95. Wij zijn een winkel voor iedereen.

Is uw kledingkast al klaar voor de lente? Kom inspiratie opdoen in onze winkel. We hebben van het merk Noen en Orientique ook een aantal mooie items binnen die zeer geschikt zijn voor vollere dames. En de nieuwe broeken van Red Button zijn om van te smullen. Gaan we u de volgende keer laten zien. Ik wens u een gezellige week.

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Amy, Sasja en Elisa in een huispak van Juicy Couture
Sasja in een jurk van Zilch
Afbeelding
advertentie
advertentie