De Opstandingskerk
De Opstandingskerk Archief BDU Media / TS

Kerken uit Houten roepen op hulp te bieden aan asielzoekers

27 augustus 2022 om 16:22 Overig

HOUTEN De gezamenlijke kerken hebben vandaag een oproep gedaan om plek te bieden aan asielzoekers. De tekst van de oproep luidt: 

,,Als Houtense geloofsgemeenschappen doen we een oproep aan onze mede - burgers en het bestuur van de gemeente Houten om ruimhartig plek te bieden aan asielzoekers. De beelden uit Ter Apel schokken ons. De bestuurlijke onmacht ook. We hopen dat we als gemeente Houten een traditie van gastvrijheid voor vluchtelingen voortzetten en ruimte maken. Zodat mensen niet op straat hoeven te slapen.
We willen ons inzetten om te helpen waar mogelijk, bijvoorbeeld bij het onderbrengen van de minderjarige asielzoekers die maar tot 4 september in hotel van der Valk kunnen verblijven. We willen ons inzetten met onze ideeën en tijd, met vrijwilligers en de slagkracht van een netwerk van betrokken mensen.

Met Burgemeester Sander de Rouwe (gemeente Kampen) zijn wij van mening dat in de huidige asielcrisis de samenleving onvoldoende betrokken wordt bij het vinden van oplossingen. Hierdoor ligt confrontatie op de loer, terwijl samenwerking juist oplossingen biedt. Geloofsgemeenschappen kunnen een actieve rol vervullen bij de lokale opvang van asielzoekers. Als gemeente Houten, geloofsgemeenschappen en andere maatschappelijke organisaties (zoals ze bijvoorbeeld samenwerken in Houten voor Houten) de handen ineenslaan, kunnen we net als bij de Oekraïense vluchtelingen de maatschappelijke druk verminderen en het draagvlak vergroten.

We worden graag op korte termijn uitgenodigd om mee te denken en mee te werken aan een humane opvang van mensen die door ellende vertrokken en die nu die opvang, zorg en aandacht hard nodig hebben.

De Houtense geloofsgemeenschappen”

Vandaag werd ook bekend dat in Wijk bij Duurstede dit weekend 100 asielzoekers uit Ter Apel worden opgevangen in de sporthal op Mariënhoeve. 

advertentie
advertentie