Gemeentehuis Houten
Gemeentehuis Houten TS

Vluchtelingen naar Houten

26 oktober 2021 om 21:11 Politiek

HOUTEN Het college van burgemeester en wethouders is druk bezig een tijdelijke locatie te vinden voor de opvang van vluchtelingen. Dit liet wethouder Jan Overweg weten in het wekelijkse persgesprek. Het college geeft daarmee gehoor aan de dringende oproep vanuit het kabinet om extra opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. 

Annette Stolk – de Vries

De extra opvangplaatsen zijn nodig, omdat het azc in het Groningse Ter Apel de toestroom van asielzoekers niet meer aankan. Afgelopen week sliepen daar 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er maar plaats is voor 275. 

LOCATIE  ,,Een aantal tijdelijke locaties voor de opvang van vluchtelingen in onze gemeente is de revue gepasseerd”, zo liet wethouder Overweg weten. ,,Daar is één kansrijke locatie uit naar voren gekomen. Daar kijkt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nu naar.” Houten heeft een verleden als het gaat om de opvang van vluchtelingen. In 2015 had de gemeente crisisopvang voor asielzoekers mogelijk gemaakt door ze een aantal weken op te vangen in sporthal de Wetering. Met het beschikbaar stellen van een tijdelijke locatie als noodopvang, waar vluchtelingen in betere omstandigheden wat langer kunnen verblijven, wil de gemeente crisisopvang zoals destijds in de sporthal voorkomen.

AANTALLEN Overweg: ,,Houten heeft een mooi verleden in de opvang van vluchtelingen. We hebben het in onze gemeente goed met elkaar. Het is fijn dat we op deze wijze een bijdrage kunnen leveren.” De exacte locatie wil de wethouder nog niet prijsgeven. ,,We hopen hier in de tweede week van november duidelijkheid over te geven.” Ook bleef hij nog vaag over het aantal vluchtelingen dat opgevangen gaat worden. ,,De precieze aantallen weten we nog niet, maar we denken tussen de 50 à 100 mensen.” 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie