Het pand van Wegener aan de Essenkade
Het pand van Wegener aan de Essenkade Annette Stolk - de Vries

Gemeente Houten vormt een klankbordgroep Essenkade

1 augustus 2022 om 15:25 Maatschappelijk

HOUTEN Het voormalig pand van het UN aan Essenkade 2 krijgt een nieuwe bestemming. In en rond het pand ziet de gemeente mogelijkheden om huisvesting te regelen voor vluchtelingen, ‘spoedzoekers’, jongeren en statushouders. In het pand krijgen een aantal maatschappelijke organisaties een plek, zoals de Voedselbank, het Doorgeefluik en de KrachtFabriek. De gemeente werkt in dit project samen met Woningstichting Viveste, Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Zenzo, ontwikkelaars van maatschappelijk vastgoed. 

De gemeente is op zoek naar mensen die mee willen denken in een klankbordgroep bij dit project: ,,We zijn op zoek naar (buurt)bewoners en ondernemers die willen meedenken in de verdere uitwerking van het plan. Dus hoe kunnen we er samen voor zorgen dat Essenkade 2 een fijne en betekenisvolle plek wordt voor nieuwe bewoners, gebruikers, omwonenden, omliggende bedrijven en anderen? De deelnemers denken mee over de inhoud en het proces van het project. Ook brengen zij kennis, ervaringen en wensen uit de buurt en Houten in.”, aldus gemeente Houten. ,,De deelnemers van de klankbordgroep kunnen meedenken over inhoud en proces rondom de ontwikkeling van Essenkade 2; kennis, ervaringen, wensen, zorgen vanuit hun buurt/omgeving/organisatie of andere delen van Houten inbrengen. De klankbordgroep staat onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. De klankbordgroep wordt geraadpleegd over bijvoorbeeld kansen, zorgen, oplossingen en aanpak. Deelnemers kunnen ook zelf ideeën aandragen om het plan te verbeteren.”

Aanmelden voor de klankbordgroep kan tot 1 september via de website van gemeente Houten. U kunt met vragen ook bellen met projectleider Bertus Krooder, (030) 6392611.

Op de parkeerplaats van de Essenkade komen woonunits
advertentie
advertentie