Hotel Van der Valk.
Hotel Van der Valk. TS

Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Van der Valk in Houten

Overig

HOUTEN Vanaf woensdag 10 augustus zullen 135 asielzoekers tijdelijk in hotel Van der Valk in Houten worden opgevangen. Dat zal gebeuren voor de duur van circa vier weken. Na deze periode zullen zestig personen worden opgevangen voor de duur van vijf maanden. 

De mensen zijn afkomstig van het aanmeldcentrum in Ter Apel en hebben verschillende nationaliteiten. In de asielzoekerscentra in Nederland zijn te weinig plekken voor mensen die hulp nodig hebben. Zo ook in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Er zijn dringend extra opvanglocaties nodig. Daarom heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opdracht gekregen van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om ook gebruik te maken van beschikbare hotels. Mensen kunnen hier korte tijd verblijven. In Houten is dat in Hotel Van der Valk.

Het COA heeft afspraken gemaakt met de hotelorganisatie over de tijdelijke opvang. In Houten zijn vanaf woensdag 10 augustus voor de duur van vier weken in een van de vleugels van het hotel een aantal kamers beschikbaar voor 135 mensen. Na vier weken zullen zestig bewoners voor de duur van vijf maanden worden opgevangen. Er zijn afspraken gemaakt over de opvang van de bewoners in het hotel. Zo is daar 24 uur per dag, zeven dagen in de week begeleiding aanwezig.

advertentie
advertentie