Sasja in rok en spencer van eigen label.
Sasja in rok en spencer van eigen label. Dagmar Lap

Traditionele herfstkleuren

Zakelijk

HOUTEN Deze herfst is het rijk aan 50 tinten bruin! Van mooi cognackleurig leer tot seventies getinte outfits in roestbruin, beige en een diep chocoladebruin. Gelukkig maar want de modehuizen houden steeds minder vast aan traditionele seizoenskleuren en dat is nog wel even wennen.

,,Ik kom eens even kijken of er iets bij hangt”, zegt een lieve dame die binnenloopt in onze winkel. Verbaasd haalt ze haar schouders op. Is dit wel najaarscollectie? Al dat wit, lichtblauw en lila? Ik knik. Ja, die lichte kleuren zie je ook veel in de wintercollecties dit jaar. ,,Nou, daar moet ik nog even aan wennen hoor” zegt de dame. ,,Ik heb al mijn lichte kleding al opgeborgen!” Ik snap haar. Want nu de blaadjes aan de bomen al die mooie tinten krijgen heb ik ook zin in dito kleuren in de kledingkast. Dat lila en lichtblauw loop ik dan voorbij in de rekken. Maar dat is niet slim. Want als alle blaadjes straks gevallen zijn, de eerste sneeuwvlokken zich aandienen en de dagen steeds grauwer worden, dan heb ik juist weer zin in die frisse kleuren. En dan is mijn maat natuurlijk weg. Ze kijkt me aan met een grote glimlach. ,,Je kunt het mooi vertellen” zegt ze en klapt in haar handen. Waf Waf! mijn hondje Cappy is onder het bureau vandaan gekomen. Daar ligt hij praktisch de hele dag onder zijn dekentje. Want teckels dekken zich toe. Inmiddels 11 jaar. Hernia gevoelig dus ik doe altijd rustig aan met hem. In de handen klappen is aanleiding om even te komen kijken. Want dat klinkt als leuk en gezellig. Of misschien is het lunchtijd. Want de tomatensoep van De Zwijger, het restaurant naast onze winkel, is een van Cappy zijn lievelingsgerechten. ,,Kijk dat is nou eens een mooie herfstkleur” zegt mijn klant over Cappy zijn krullende vachtje. Dat hebben we ook. Mijn klant gaat verrukt de deur uit met de corduroy broek van Red Button. In chocoladebruin (ook in roest, groen, zand en taupe) die ik op de foto rechtsonder combineer met een bruine coltrui van ons eigen label (ja, ze zijn er weer in heel veel kleuren) en een colbert met ruit van Fifth House. 

,,Wat heb je een leuke rok aan” zegt de volgende klant. Ik ben me aan het omkleden om een foto te maken voor ‘t Groentje. Het moet tussen de buien door. Buienradar had het mis vanmorgen. Er valt meer regen dan verwacht. Geïnspireerd door mijn eerste klant heb ik besloten om voor bruintinten te gaan. Van ons eigen label, antwoord ik trots. En het zit als een huis. Nog voor ik op de foto ben gegaan besluiten twee dames de rok te nemen. Van soepel suedine in maat s tot en met xxl. Ik combineer op de grote foto de rok met een blouse met elegant borduursel van Red Button en een grofgebreide spencer met col van ons eigen label (ook nog in een lichtere variant).

Wow! Yvonne wordt erg blij van het prachtige gilet van Katherina Loretta, dat ik bij haar aantrek. ,,Want een gave print” zegt ze. De comfy broek (in zwart en donkerblauw) en mooie roestbruine trui (ook in groen en kobaltblauw) van Red Button dragen niet alleen prettig, maar het zijn ook de echte traditionele kleuren van het najaar. 

Ik leg de laatste hand aan dit stukje en mijn lief leest het nieuws. Een inflatie van 17%. Een aantal leveranciers heeft mij afgelopen week laten weten, dat ze de prijzen moeten verhogen. Ik maak me wel een beetje zorgen om de toekomst. In de media leert men maar niet om ook positieve ontwikkelingen te blijven benoemen. Alleen maar wat er mis is in de wereld. En waar je aandacht aan geeft dat groeit. Daar geloof ik heilig in. Als je blijft schrijven over crisis en kommer en kwel dan gebeurt het ook. En als je moet kiezen tussen een brood en een broek....Die grote jongens die hun zakken vullen door onder het mom van de inflatie overal een dubbeltje bovenop te leggen. Niet goed en niet nodig. Geeft er geen aandacht aan. Schrijf liever over bedrijven die hun best doen om het voor hun klanten betaalbaar te houden. Die kleine supermarkt bijvoorbeeld die de prijzen niet doorberekent en het verlies voorlopig zelf draagt. Ik heb toch een flinke buffer opgebouwd door corona zegt deze ondernemer. Een held toch? Zo is er gewoon nog veel meer goeds! Laten we het daarover hebben. Dus deze winter komt It Rains Fashion u tegemoet. Vanaf 1 oktober 5% korting op onze kleding tot en met december 2022. We moeten het samen doen, zo delen we de ellende en blijven we er allemaal gewoon leuk uitzien!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Yvonne in een broek en trui van Red Button. Gilet is van Katherina Loretta
Sasja in een broek van Red Button, colbert van Fifth House en coltrui van eigen label
Afbeelding
advertentie
advertentie