Afbeelding
Dagmar Lap

Beloofd is beloofd

18 mei 2022 om 12:38 Zakelijk

HOUTEN Een akelige bijkomstigheid van boven de vijftig zijn is, dat er zomaar een haar uit je gezicht kan groeien op een plek waar je dat liever niet hebt. De jonge Sasja kon zich daar niets bij voorstellen en keek vol afgrijzen naar de vrouwen op middelbare leeftijd met zo’n verdwaalde haar op de kin.

Afijn, mijn tijd is nu gekomen. Als Sasja van middelbare leeftijd wring ik mezelf meerdere keren per dag in allerlei bochten om eventuele haren te verwijderen. Voor een vergrootspiegel in de badkamer, het spiegeltje in de auto (vaak goed licht), een snelle check in de spiegel van de winkel. Volgens man en zoon een ziekelijke obsessie. Maar ja, zo’n haar dat vind ik toch wel zo ontzettend erg. Ik spot ze snel hoor. Zelfs op de foto’s van onze koningin. Dit grapje van de natuur slaat niemand over. Dus ik spreek met iedereen in mijn omgeving af: zeg het me mocht je een haar zien. Heb ik mazzel dat ze blond zijn? Misschien ja, want toch iets minder zichtbaar, maar daardoor ook totaal ongeschikt voor permanente laserbehandelingen en dat soort zaken. Mocht u nu denken dat ik zonder mijn pincet-activiteiten rondloop met een volle baard, dan moet ik dat wel even corrigeren. Nee, het gaat om zo’n haar die er opeens zit. In de ochtend niks en middags voilà daar zit weer zo’n gehaat exemplaar.

We hebben afgesproken op het terras van Tapperij de Zwijger. Mijn vriendin en ik hebben elkaar al even niet meer gezien. Het is een heerlijke middag en het zonnetje schijnt. Wij kletsen tevreden en eten een taartje. We zijn weliswaar ongerust over onze groeiende overgangsbuikjes maar toch niet zo erg, dat we het bij een kopje thee met niks laten. Ze bukt om iets uit haar tas te pakken en ik zie het direct. Drie haren. Best duidelijk. We hebben met elkaar afgesproken dat we dat direct zeggen. Want ook zij vindt het heel verschrikkelijk. En toch twijfel ik. We zitten hier heel gezellig. Zij is blij en ziet er leuk uit in haar nieuwe sweater die ze net bij me heeft gekocht. Er zit een haar op je kin zeggen is toch lastiger dan gedacht, overpeins ik. Ze gaat weer zitten en kijkt me aan. Ik rek me een beetje uit en gooi mijn hoofd achterover om van de zon te genieten. ,,Hey! Je hebt een haar op je kin”, hoor ik. Ik schrik en bevoel direct mijn gezicht. Maar voor ik het weet heeft ze de pincet uit haar tas gepakt en buigt zich over me heen. ,,Niet hier” sis ik haar nog toe. Maar pluk, weg haar en de verlossing is daar. Beloofd is beloofd zegt ze. Mijn vriendin heeft iets meer daadkracht dan ik. En ze heeft gelijk. ,,Geef mij die pincet eens” zeg ik met een knipoog. 

Over haar gesproken. Middelbare leeftijd betekent voor een heleboel vrouwen ook de bekende opvliegers. Ik ben nog nooit zo ‘hot’ geweest als de afgelopen twee jaar. Mijn lange lokken droeg ik bijna alleen nog maar opgestoken of in een staart. Daarom heb ik Jennifer van Kapsalon Lucienne gevraagd om er de schaar in te zetten. Een pittige bob. Een stuk koeler en nog in de mode ook. Net als die fijne losse maxidresses. Op de foto linksonder draag ik een maxidress van viscose. Heel vrouwelijk en direct een frisse zomerse look. Op de foto rechtsonder draag ik een losse blouse in een knalkleur. Deze blouse is heel geschikt voor dames die hun armen ook op warme dagen willen bedekken. Ook in wit! De broek heeft een elastische tailleband. Hier hebben we ook nog een bijpassend shirt bij. Dan lijkt het net een jumpsuit. Model leuk, maar geen fan van een panterprintje? Kies dan voor het mooie exemplaar in fuchsia en crème!

Nieuw binnen deze week: YEAH! ik heb weer een paar leuke shirts en broeken gevonden voor dames met maat 3xl! Fuchsia, mint en lila. Heerlijke maxidresses en ook kortere exemplaren van Fos Fashion. En de fijne royale linnen x katoen jurken. Nieuwe Capri - broeken van Red Button en een aanvulling op de broeken in travel kwaliteit in een 7/8 model in de kleur zand en mint van &CoWoman. Voor de heren aanvulling op onze polo’s in fris geel en oceaan blauw. Tot en met maat 4xl. Vraag ons de juiste maat de pakken als u hem niet direct in het vak ziet hangen. En voor de babies in maat 56 tot en met maat 86 hebben we schattige zomerpakjes. 

Sasja (54) is voor altijd verliefd op Berry, moeder van Max, bonusmoeder van Lindsay en Kelly en oma van Fender, Lennox en Aiden. Zij heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten.

Maxidress verkrijgbaar in twee kleuren
Blouse en wijde broek van & Co Woman in maat XS tot en met 3XL
Afbeelding
advertentie
advertentie