Sasja in een jeans van Red Button een basisshirt van eigen label en een blazerdress van Fifth House
Sasja in een jeans van Red Button een basisshirt van eigen label en een blazerdress van Fifth House Dagmar Lap

Wit staat voor een nieuw begin

Zakelijk

HOUTEN De modekleur wit maakte deze lente een comeback. Naast felle kleuren zoals fuchsia, vurig oranje en gifgroen is stralend wit deze zomer de modekleur. De kleur wit staat voor een nieuw begin. En er is een wit voor iedereen.

De kleur wit is voor veel modeontwerpers een metafoor voor een nieuw begin. Een wit canvas dat opnieuw ingekleurd kan worden. Wit staat voor levenskracht, energie en wilskracht. Hebben we allemaal nodig toch? Ik ben ook dol op wit. Witte kleding, witte bloemen, maar ook in huis vind ik het fijn om veel lichte kleuren met elkaar te combineren. Van spierwit naar mooie offwhite of crème tinten. 

Een fikse verbouwing in ons huis houdt mijn man al twee jaar lekker bezig. Ben ik in een ‘help mijn man is klusser’ scenario terechtgekomen? Even was ik er bang voor, maar nu in de eindfase gordijnen en vloer (J. de Jager), een mooi bed (Slaapspecialist Oude Dorp) en nieuwe meubels hun intrede doen, zie ik dat hij toch echt over alles tot in de kleinste details heeft nagedacht (Trots moment). En met hulp van Jaap die alles met zijn handen kan maken wat zijn (of mijn) ogen zien, het perfecte stucwerk (Fabian) en strak schilderwerk (John) krijgen we een enorm fijn huis. Met veel wit. En schoonhouden is dan wel een uitdaging. Direct verliefd op die mooie lichte linnen stoelen voor de eetkamer. Maar nu ze geleverd zijn vraag ik me af of ik het plastic er wel vanaf zal halen. Onze kleinkinderen eten bij voorkeur veel hagelslag. Hoe moet dat met deze stoelen? Mocht u nog een tip hebben dan hoor ik het graag.

Terug naar witte kleding. ,,Wit maakt dik” zegt mijn klant. Ik heb een goeie witte broek in mijn hand. Van maat 34 tot en met maat 50 hebben we mooie witte broeken voor 30,- in de sale. ,,U heeft het echt mis”, breng ik er tegenin. Juist gecombineerd én in de juiste stof kan wit even flatterend zijn als zwart. Een volledig wit silhouet is vaak extra elegant: het rekt je silhouet uit zodat je er langer én slanker uitziet. Ik kan haar niet overhalen. Maar misschien lukt het me wel om u te overtuigen dus lees even verder ;-)

Fabel 1: een witte broek maakt je achterwerk dikker: Een witte broek in stevige stof is flatterender dan een gekleurde of zwarte variant in niets verhullende dunne stof. Heeft u geen stevige billen of dijen? Ga dan voor een witte jeans (met eventueel stretch): strak verpakt lukt het vaak prima. 

Fabel 2: wit is alleen voor de zomer:  Ook in het najaar en in de winter kunt u wit dragen, zeker in combinatie met warme gouden accessoires. Met felle kleuren, met aardetinten of met zwart. Wit geeft altijd een frisse look. We hebben zojuist twee mooie off-white pakken binnen van Nikkie binnengekregen.

Fabel 3: wit oogt onschuldig en braaf: Think again! Denk zwarte motorlaarsjes onder een jurkje (stoer), een gouden ketting op een lange witte jurk (stylish), of een coole sneaker onder een witte jurk of rok (tikje boyish). Wit kan supersexy zijn! En nu we het toch over details hebben. De mooie linnen top waarvan we u op de foto rechtsonder de achterkant laten zien hebben we in maat 34 tot en met 48 en shopt u voor 25,-, we hebben een mouwloze versie en 1 met een driekwart mouw. 

Fabel 4: in wit lijk je bleker: Welnee, het haalt het beste in je bruin naar boven, zodat je nog bruiner lijkt. Is er nog geen vleugje bruin te bespeuren? Eén keertje smeren met de zelfbruiner is genoeg om te stralen in wit. Lekker lippenstiftje erbij en klaar. Op de foto linksonder combineert Hetty een witte broek met een crème kanten hes. Een heerlijk elegante zomerse outfit!

Bigger sale! De nieuwe collecties komen binnen dus we ruimen nog meer op. Alle witte broeken van Red Button (zoals de broek die ik op de grote foto draag) in verschillende modellen voor 30,- Alle overige witte broeken shopt u nu met 50% korting. Het is dus zeker de moeite waard nog even een kijkje te komen nemen.

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten.

Hetty in een broek van Up! Een kanten lange overzised blouse en een mand van Clayre en Eef
Een prachtige linnen top met driekwart mouwen en leuk detail op de rug
Afbeelding
advertentie
advertentie