Anita en Sasja met een panterprint
Anita en Sasja met een panterprint Dagmar Lap

Jong, gerijpt en alles er tussenin!

Zakelijk

HOUTEN Onze winkel heeft kleding voor klanten van alle leeftijden. Een beetje zoals de kazen in mijn favoriete kaaswinkel ‘Alexanderhoeve’ van Suzan en Joey. Niet simpelweg voor jong, belegen en ‘oud’ ook voor alles er tussenin en allemaal even mooi. Jazeker, ook die panterprint! 

Anita komt met een blij gezicht binnen. We gaan foto’s maken voor ‘t Groentje. En deze keer helpt Anita me. Want kleding laten zien op vrouwen van alle leeftijden, met verschillende maten en een eigen stijl is wat we graag doen bij It Rains Fashion. We zijn aan het passen als ze begint te vertellen: mijn moeder was zo blij met haar outfit. Er gaat geen belletje bij me rinkelen. ,,Wat dan” zeg ik? ,,Ik heb voor mijn moeder een outfit bij je gehaald” zegt ze. ,,Op dinsdag bij Anja”. Ah ja, dat kan want dan werk ik voor mijn andere bedrijfje. ,,Heb je een foto?” vraag ik. Anita laat een foto zien van haar prachtige moeder in een turquoise/blauwe outfit van It Rains Fashion. Het oogt heel fris en haar moeder, Annie Steenbakkers, kijkt stralend de camera in. Dat doet een goeie outfit met je. Die laat je stralen. ,,Wow” zeg ik, ,,deze foto zou ik wel graag voor ‘t Groentje gebruiken. Mag dat?” Ja dat mag! Op de foto linksonder ziet u Annie ook wel bekend als Zus in een top van Fos Fashion en een jasje van OnlyM. Ik denk dat we haar een keer moeten vragen voor onze fotoshoot! Om even in de kaastermen te blijven: hoe meer gerijpt, hoe smaakvoller. Gefeliciteerd met je 90ste verjaardag Annie!

Er is wel wat aan het veranderen in de modewereld. Bij de grote merken zie je steeds meer oudere modellen. Al moet ik zeggen dat het dan soms een ‘oud’ model van 36 jaar betreft. Maar er is beweging. Yasmine le Bon van 56 liep bijvoorbeeld mee in de show van Fendi. Goed nieuws dus: die kraaienpootjes en lachrimpels maken je helemaal niet oud, maar juist zelfverzekerd en elegant. Afgelopen zondag tijdens de streekmarkt lieten wij vanuit het muziektentje een paar leuke setjes zien. Kleinschalig, persoonlijk. Het smaakt naar meer (zoals dat ook met een lekker stukje kaas het geval is). Alleen een tikkie beter voorbereiden. Meer mensen van ons team aanwezig. Want en geluidsvrouw zijn en de boel aan elkaar praten is misschien niet zo heel handig. Afijn, ik ben inmiddels een ervaren beginner in dit vak. Zaterdag a.s. doen we het daarom nog een keer. Van 10 -12 uur. Alleen als het regent verplaatsen we. 

Van alle leeftijden dus. Zo ook afgelopen zaterdag.  Drie knapperds die genoeg konden vinden in onze kleine winkel. Moeder en oma waren vollere vrouwen met een klassieke stijl. De prachtige Lacoste plissé rok en de jurk met bloemen van Georgede waren echt een heel goede keus. Dochter twijfelde over de aankoop van een velvet jogger met flarepants van Juicy Couture, maar die stond geweldig. Oma nam nog een Lacoste Polo voor Opa mee. Maat 3xl want Opa geniet goed van het leven en heeft een flinke buik. Geen zorgen zei mijn collega Mirjam. Hier past hij echt wel in, En anders hebben we altijd nog een 4xl. Drie generaties aan het shoppen. 

Alleen arrogante huppels zonder verstand noemen de panterprint zonder verder na te denken ordinair. Het ligt er gewoon aan hoe je de print draagt, model van het kledingstuk en je eigen uitstraling. De luipaard, panter en tijgerprint kregen enkele jaren geleden al het stempel chic in plaats van ordinair. Maar deze print heb ik al vroeg in mijn hart gesloten  En dat was geen eendagsromance. Op de grote foto ziet u Anita in een zandkleurige broek van Red Button in combinatie met een shirt in panterprint van AndCoWoman en een mooi colbert van FAVS. Ik draag een jurk in dezelfde print en heb een eyecatcher tasje vast van Nikkie. Maat XS tot en met 3XL.

Blauw is mijn kleur zei Anita. En dat heeft ze niet van een vreemde want het blauw staat haar moeder Annie ook heel goed. De trui van Anita is van Elias Rumelis en de jeans van Red Button. De sjaal maakt het helemaal af. Geïnspireerd? Kom langs in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Er is weer veel nieuws binnen. Bekijk onze shopmovies op Youtube. Daar komt u makkelijk via www.itrainsfashion.nl U vindt de knop boven in de menubalk. Of kom ons live bekijken zaterdagmorgen in de muziektent.

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Annie Steenbakkers in een outfit van It Rains Fashion
Anita in een jeans van Red Button en een trui van Elias Rumelis
Afbeelding
advertentie
advertentie