Sasja in een jurk (knielengte) van One Season
Sasja in een jurk (knielengte) van One Season Jan van Beijnhem

Show Must Go On!

Zakelijk

HOUTEN Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik heb een optimistisch karakter. Maar zelfs ik moest even slikken toen we afgelopen zaterdag met onze mini modeshow in het muziektentje op het plein van start gingen. Verborgen achter de bus van de vishandel is het moeilijk mode te laten zien. Maar Show Must Go On! Dus we hebben het gewoon toch gedaan. En dat leverde mooie plaatjes en filmpjes op voor social media. En uiteindelijk toch nog een volle winkel. Gelukkig, waarschijnlijk dankzij mijn nieuwe geluidsbox met microfoon, hebben we de klanten toch kunnen bereiken. Ach, hoe kan het ook anders met die fijne meiden die zich gewoon bleven omkleden en met een glimlach rondliepen, dat valt toch iedereen op?

Maar even terug naar dat glas halfvol. Die kreet hoor je natuurlijk de afgelopen jaren vaak. Ook ik gebruik hem hierboven om aan te tonen dat ik optimistisch ben en kansen zie. Maar past deze uitdrukking eigenlijk wel? Vooral in boeken die je helpen om succesvol te zijn, kom je het zinnetje veel tegen. De boodschap is dan: positief denken want dan komt alles goed. Dan komen al je dromen uit. En beetje nuance is wel nodig vind ik. Want eigenlijk hangt het af van de inhoud. Als het een glaasje is met een speciaal voor mij door mijn kleinzoon gemaakt mierzoet drankje met 20 scheppen suiker, zie ik het graag halfleeg. Drink ik een glas goede wijn, dan zie ik het na enkele slokken nog graag halfvol. Productief denken is misschien een beter woord dan positief denken. En is ook eerlijker denk ik. Want bij de opdracht om positief te denken ben je bijna altijd zelf schuldig aan je situatie. Dan had je het glas maar niet halfleeg, maar halfvol moeten zien. Ik draaf wat door. Maar interessant is het wel. Was het glas nou halfleeg afgelopen zaterdag en konden we de situatie door productief denken ombuigen naar een succesvolle dag of was het glas halfvol en zien we daardoor direct kansen voor de volgende mini modeshow? Ik denk allebei!

Een impressie van onze mini modeshow kunt u online bekijken. Ga naar onze website www.itrainsfashion.nl en klik in de menubalk bovenin op “shopmovies”. Dan komt u op de goede pagina terecht.

Op de grote foto draag ik een jurk van One Season. In deze print hebben we een kort en een lang model. Onze klanten zijn enthousiast over dit merk. Natuurlijke materialen, het draagt heerlijk en een print voor iedere vrouw.  Op de foto linksonder draagt Hetty een broek van het merk Red Button. Deze broeken vallen royaal en passen dames tot en met maat 48. Een klassieke pied de poule ruit. Tijdloos en leuk te combineren met felle kleuren als Rood en kobaltblauw. Maar ook met zachtroze. Hetty combineert print met print en dat is gedurfd. Je ziet het veel bij de grote merken, De tuniek is van Verpass en te krijgen in maat 38 tot en met 52. De pied de poule ruit komt terug in de v-hals. Op de foto rechtsonder draagt Nicole een broek van het merk Up! Ook deze broek past dames tot en met maat 48. We hebben er ook effen modellen van maar hoe leuk is deze flower power print! Nicole combineert met een appelgroen truitje van ons eigen label en draagt een blouse van Jacky Luxury met hele vrouwelijke mouwen als vestje erover heen.

Wat is er nieuw? Een levering van de geliefde tops van Fos Fashion met een elastiek aan de onderkant. En jurken, mini, midi, maxi. Viscose, linnen, katoen, vegan. Ook afgelopen week hebben we weer gemerkt dat er zoveel combinaties mogelijk zijn! Korte broeken van Red Button, roze, mint, een ruit. Van ons eigen label mooie bermuda’s, navy, aqua, roest geel, khaki, appelgroen en meer. Wasgeluk! Heerlijke geuren waarvan je zeker wasgelukkig wordt, varen, talk, witte musk, lavendel jasmijn. En voor de heren? zwemshorts van Lacoste in zwart en in aqua. Jeans van Elias Rumelis in twee nieuwe wassingen. Nieuwe shirts van Lacoste (Echt de moeite waard om deze ook eens te proberen in plaats van een polo). En petten. Voor als het zonnetje weer gaat schijnen. En voor de dagen met tussenweer hebben we mooie vesten die goed matchen met de shirts!

See you zoen!

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Hetty in een broek van Red button en een top van Verpass
Afbeelding
Nicole in een broek van Up! een truitje van ons eigen label en een blouse van Jacky Luxury
advertentie
advertentie