Sasja in een short, blouse, riem en met een tas van NIKKIE. Panty Falke
Sasja in een short, blouse, riem en met een tas van NIKKIE. Panty Falke Dagmar Lap

Ontdek je eigen stijl

Zakelijk

Een bikini kopen was voorheen nooit een probleem. Ik had een makkelijke maat en kon overal terecht. Nu ik ouder ben, let ik beter op. Want mijn lijf ziet er anders uit dan 30 jaar geleden. En dat is natuurlijk normaal, maar ik moet daar iedere zomer bij de eerste zonnestralen opnieuw even aan wennen. In mijn hoofd zie ik er anders uit, dan wat de spiegel laat zien. Een badpak vind ik daarom zelf wat verstandiger tegenwoordig, maar mijn lief geeft nog altijd de voorkeur aan een bikini. Dus ‘s morgens een bikini en na de lunch (want dan heb ik natuurlijk flink zitten snacken) een badpak. Een prima compromis. Ik heb van alles geprobeerd om uit te vinden wat het beste staat en voelt. Een hoog taille broekje waar alles inzit (lees buik) of een kleiner exemplaar net onder het menopauze zwembandje. Voor mij is de conclusie, dat alles wat ik eroverheen trek juist accentueert. Dus mijn buik is vrij en blij en kan van de zon genieten. Een triangeltop is voor mij het beste. En gelukkig heb je die tegenwoordig ook wat groter en steviger. En dan nog van materiaal dat niet knelt. Hoe losser hoe beter.

De verkoopster in de bikini boutique denkt er anders over. Ik krijg een stevig exemplaar met beugels en brede schouderbanden aangereikt. En een best wel grote bikinislip. Ze pakt er ook een flinke omslagdoek bij. De boodschap is duidelijk: Verberg jij de boel maar goed. Ik wil niet onbeleefd zijn en misschien ziet ze het wel goed. Dus braaf trek ik het geval aan. Doodongelukkig kijk ik in de spiegel. Een flits van mijn oma aan zee komt voorbij. Nee, dit ben ik gewoon niet. En sterker: dit wil ik niet zijn. ,,This is the perfect model for you” zegt ze en ze wijst veelbetekenend naar mijn buik. Trekt de bikini top nog even strakker en duwt mijn okselvet in de royale cups. Ik vraag haar aarzelend nogmaals naar de andere bikini in de juiste maat. Met tegenzin reikt ze me de bikini aan. En ja, in mijn ogen zit dit toch echt beter. Hier voel ik me prettiger in. Dit is mijn model en mijn stijl. ,,I take this one” roep ik uit de paskamer. Ik hoor haar zuchten om mijn eigenwijsheid. Bijna verontschuldigend reken ik af. Geen prettige winkelervaring. Even in mijn oren knopen want ik kan zelf ook nogal volhardend zijn als ik iets mooi vind staan bij een klant. Advies is fijn en meedenken naar een oplossing indien nodig helemaal. Maar iedereen heeft zijn eigen stijl en daar moet je vanaf blijven.  ’Whether I’m right or whether I’m wrong, Whether I find a place in this world or never belong, I gotta be me, I’ve gotta be me, What else can I be but what I am’. Sammy Davis Jr zingt precies het goeie nummer als ik de winkel uitloop. Want zo is het.

Op de grote foto draag ik een outfit van het merk NIKKIE en ik werd er direct blij van. In 1986 bijna een keer naar huis gestuurd om een andere broek aan te doen toen ik met precies zo’n shortje op het werk verscheen. Een rel onder de dames op kantoor was het resultaat. En ik zat uiteindelijk toch met het broekje de hele dag achter mijn bureau. Echt Sasja, schrijft een vriendin bij de foto als ik die op Instagram plaats. Op de foto linksonder draagt Regina een losvallende broek en bijpassende sweater met pofmouwen in een prachtige kleur groen. Samen een prachtig pak. Regina was erbij toen we gingen inkopen en het pak viel haar gelijk op. En het staat haar dan ook geweldig! Op de foto rechtsonder draagt Paulina een pak in travelkwaliteit in een tijgerprint. Heftig zegt ze als ik het haar aangeef, maar het staat haar fabuleus! Een beetje Nel kan wel, zeggen we met een knipoog tegen elkaar. Nel Veerkamp blijkt haar tijd ver vooruit te zijn geweest. Want panter of tijger is ook dit seizoen nog helemaal hot. Eigenlijk nooit weggeweest. In mijn kast in ieder geval niet, want ik draag al sinds mijn 18e met veel liefde schoenen, tasjes en jasjes van deze katachtige. Helaas is Nel niet meer onder ons en kan ze deze revival niet meemaken. Maar jij wel. Dus zoek je ‘inner Nel’ en ga helemaal los met die geweldige print. En Nel, waar je ook mag zijn: deze zijn voor jou!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja van der Knoop

Ik sta met een bikini in handen en zoek de juiste maat als de verkoopster op me af komt. ,,This one is not good for you” zegt ze in gebrekkig Engels met haar armen in haar zij. Ik vraag naar mijn maat en die is er, maar ze pakt hem niet. ,,This one is not good for you” zegt ze hoofdschuddend en reikt me een ander model aan.

Regina in een pantalon met wijde pijpen en sweater met pofmouwen van ZILCH
Paulina in een pantalon en blazer van AndCo Woman en lurextop van #OOTD
Afbeelding
advertentie
advertentie