Kim en Sasja in Katherina Loretta
Kim en Sasja in Katherina Loretta Dagmar Lap

5 vragen over make-up aan Kim

20 april 2022 om 12:07 Zakelijk

HOUTEN Ik heb er een hekel aan om mezelf op te maken. En ja, het is zo gedaan. En ja, het is een wereld van verschil. Maar ik hik er iedere ochtend weer tegenaan. Even dacht ik verlost te zijn van het vervelende klusje door de komst van wimperextentions, maar helaas maakte een allergische reactie daar een einde aan. Voor de foto’s voor de krant en voor de webshop komt Kim van Kimagestyle mij opmaken. Als ze klaar is, zeur ik altijd. En mijn kleinkinderen gaan huilen als ze me opgemaakt zien. Maar op de foto is het altijd prachtig. Dat ziet Kim heel goed. Ze weet precies wat er nodig is. Vermoeid met wallen onder mijn ogen? Rode vlekken door een teveel opvliegers? Niemand die er iets van ziet als Kim met haar kwasten aan de gang gaat. Deze week 5 vragen aan Kim:

1. Waarom ben je visagiste geworden?

,,Na mijn technische textiel studie ging ik in een bruidswinkel werken. Een bruiloftsdag gaat echt over het perfecte plaatje. De allermooiste versie van jezelf. Ik besloot toen om een opleiding te doen, zodat ik bruidjes ook kon opmaken. Ik bleek er goed in en daarom word ik tegenwoordig vaak gevraagd als visagiste. Ook door grote merken. Maar styling en haar vind ik nog steeds heel leuk. En ik kom graag bij dames thuis om samen een check te doen op de kledingkast.”

2. Kim in je kledingkast hoe werkt dat?

,,Wat ik het allerleukste vind is om iemand zich beter te laten voelen en zelfverzekerder te laten uitzien. Samen bekijken we de kleding en beoordelen of dat nog past bij de levensfase van de klant en hoe te combineren. Met kleine aanvullingen kan er vaak nog veel. En soms moet er ook echt een hele hoop weg.”

3. Je geeft ook workshops?

,,Jazeker! Voor groepen of voor iemand die graag privé wil leren zich zelf goed op te maken. Net als bij kleding is het ook bij make-up spelen met kleuren en stijl.”

4. Kun je iedereen opmaken?

,,Ik durf te zeggen dat ik iedereen kan laten stralen. De laatste tijd word ik ook veel gevraagd door mannen die er een keer als vrouw willen uitzien. Daar ga ik dan ook voor winkelen. Zodat ik een complete metamorfose kan verzorgen. Dat is wel heel bijzonder iedere keer om te doen.”

5. Heb je nog een paar handige tips voor ons?

,,Start altijd met de juiste huidverzorging voor jouw huidtype. Hoe mooier je huid hoe mooier je make-up. Gebruik kleuren die bij je ogen passen. En kies niet dezelfde kleur oogschaduw als je ogen! Voor je gaat camoufleren moet je eerst corrigeren. Dat kan met een corrector. Zoek dat maar eens op!”

Dan is het tijd voor de foto’s. Kim draagt een jurk van Katherina Loretta en ik een rok en een blouse. De romantische print maakt van deze kledingstukken echte eyecatchers. Kledingstukken met een printje geven je outfits en kledingcombinaties nét dat extra zetje dat je garderobe misschien nodig heeft. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een mooi printje bestaat, ook al draag je misschien liever effen kleding. Soms is het een kwestie van wat experimenteren. Kijk wat je mooi vindt en wat je aanspreekt. Doe inspiratie op in je omgeving of de natuur. De mooie bloemen die je thuis hebt staan bijvoorbeeld, zou je zoiets in je kleding willen? Heb je altijd al eens een panterprint willen proberen? Vind je de Bretonse streep gaaf maar ben je bang dat het je breder maakt? Of ben je toch meer van de abstracte dessins? Op de foto linksonder draag ik een losvallende jurk van het merk Oneseason. En prachtige grote print! Op de foto rechtsonder draag ik een blouse met een abstract dessin. Ook losvallend en van het merk Oneseason. De donkerblauwe broek is een 7/8 in travelkwaliteit. Deze hebben we ook in zwart, zand, mint, roze en aqua. 

Deze week komen er veel tops in nieuwe kleuren binnen en tops met nieuwe printjes. Van Fos Fashion en ons eigen label. Ook broeken met een printje van Up! (met buikversteviging) en van Red Button (pied de poule!). De favoriete katoenen joggers verwachten we in een Capri model. Genoeg reden om weer even gezellig bij ons binnen te lopen. Mocht u liever in alle rust winkelen neem dan even met ons contact op en dan kijken we samen naar een moment waarop dat past. 030-2901080. U kunt ook alvast een kijkje nemen in onze webshop www.itrainsfashion.nl

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in Oneseason
Sasja in een blouse van Oneseason en een broek van &CoWoman
Afbeelding
advertentie
advertentie