Sasja en Amy in een tuniekdress van Jacky Luxury. Vanaf 6 jaar tot en met xl
Sasja en Amy in een tuniekdress van Jacky Luxury. Vanaf 6 jaar tot en met xl Dagmar Lap

Kwijtraken en hervinden

Zakelijk

HOUTEN De eerste keer dat ik hoorde dat ik lelijke knieën had was tijdens een bedrijfsuitje. Een collega hoorde ik achter me sissen: ,,Ja, ja ze ziet er best leuk uit, maar ze heeft HEEL lelijke knieën.” Hup de liefde voor mijn knieën kwijt. Een paar jaren een kniecomplex was het gevolg. Het is zaterdagmorgen en vakantietijd. Veel winkels op het Dorp zijn dicht. Op het plein staat alleen een fruitkar. Dat vind ik wel jammer want dit is op het Dorp een heerlijke tijd. De prachtige bomen wiegen zachtjes heen en weer en zorgen voor voldoende schaduw waardoor het ook op de heel warme dagen heel aangenaam is. Te weinig mensen genieten hiervan, denk ik dan. Een mooie Jeu de boules baan zou goed passen. Blijkbaar is die er ooit geweest en verplaatst voor mijn tijd, maar dat zou het plaatje en gevoel compleet maken. Wijntje erbij. De geur van vers gebakken brood. Krantje lezen in de schaduw. Perfect.  

Er is warm weer op komst dus iedereen is op zoek naar luchtige jurken en korte broeken. ,,Ik heb echt een korte broek nodig die tot over mijn knieën komt want ik heb de lelijkste knieën van de wereld” zegt een dame. Complexen over lichaamsdelen zijn mij niet vreemd. Zelf heb ik jaren mijn voeten onder het zand geschoven op het strand. De aanleiding was dat een vriendinnetje hard begon te lachen en te gillen, dat het de engste voeten waren die ze ooit had gezien toen ik mijn schoenen uittrok. Ze zijn zeker apart. Lopende panfluitjes. Ik excuseer me sinds die tijd altijd voor het model. Tegen de pedicure, tegen de schoenenverkoper, tegen nieuwe vriendinnen. Echt belachelijk want het zijn wel mijn voeten. Een beetje de voeten van mijn vader. ,,Mijn bovenarmen moeten wel bedekt” zegt een andere dame. Ook al vallen de mussen dood van het dak. Die gaan bij mij niet bloot. Ook dat is mij niet onbekend. Een jonge Sasja met een mouwloos truitje staat met een drankje in café Het Bonte Paard in Laren. ,,Een beetje teveel naar de sportschool geweest” bralt een heer op leeftijd terwijl hij een knijpje geeft in mijn bovenarm. ,,Je lijkt wel een bodybuilder!” Jarenlang een vestje gedragen. En het zijn de armen die mijn lieve moeder ook heeft. Al generaties doorgegeven. Eigenlijk prachtig toch! Onzeker worden door wat anderen zeggen. Ik merk in onze winkel dat veel vrouwen daar last van hebben. Mijn kniecomplex is volledig opgelost door mijn man die bij onze ontmoeting vond dat ik mooie knieën had en hele mooie voeten. Die is echt verliefd dacht ik, maar het hielp wel. Zelfvertrouwen kwijtraken en weer hervinden. Ik had dus eigenlijk iemand anders nodig om het op te lossen. Beter is om je niets aan te trekken van wat anderen van je vinden, maar dat is best moeilijk. We moeten onze kinderen leren zichzelf te waarderen. Het is een taak van ouders om in deze tijd waar veel van kinderen gevraagd wordt hier aandacht aan de besteden. Zodat de basis goed is. Bestand tegen een wereld die veel van ze vraagt. Een wereld waarin social media heerst en verdeelt. En bepaalt wie er mooi is en wie niet. Zeg eens eerlijk, wat is makkelijker: 10 dingen opnoemen waar je slecht in bent of 10 waar je goed in bent? Waarschijnlijk het eerste. We zijn getraind om continu aandacht te hebben voor onze mindere kwaliteiten. Laten we toch vooral kijken naar wat er goed gaat. Veel gezonder, veel inspirerender en levert op de korte en langere termijn veel meer op.

En wat betreft al die knieën die bedekt moeten blijven. Het kniegewricht (jouw eigen lieve knie) vormt de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen. Het betreft hier een zogenaamd scharniergewricht, te vergelijken met een deurscharnier, waardoor het mogelijk is het bovenbeen ten opzichte van het onderbeen te buigen en vervolgens weer te strekken. Redelijk nuttig gewricht dus als je iemand die iets lelijks zegt een schop onder de kont wil geven. Als die knie zo zijn best voor jou doet. Waarom dan verloochen? Gun je knieën een mooi kleurtje en de warmte van de zon! Of versier je knieën met zijdezachte panty’s FALKE. Misschien ben je de liefde voor je knieën, benen, buik of armen even kwijtgeraakt. Maar het is nog niet te laat om die weer te hervinden! En het is ook nog niet te laat voor een leuk koopje in de SALE! Dus reden genoeg voor een bezoek aan It Rains Fashion. Daar vertel ik u ook alles over de leuke kleding op de foto’s. Want de ruimte op deze pagina is op. Een mooie week!

Sasja (55) heeft een winkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in een pak van Nikkie in de kleur Cream
Nieuw is het merk Zilch in maar XS tot en met XXL
Afbeelding
advertentie
advertentie