Een leren broek met elastische band en leren blouse in dezelfde kleur
Een leren broek met elastische band en leren blouse in dezelfde kleur Dagmar Lap

Heel Houten Hot!

Zakelijk

HOUTEN Ik kom kijken of je nog een luchtig jurkje hebt. Zo langzamerhand begin ik het een beetje benauwd te krijgen van die zin. En dat is niet omdat het ruim 32 graden is. Het gaat hard met de zomerkleding. De eerste dozen met collecties voor het najaar en winter zijn al geleverd. Maar iedereen wil jurkjes. Waar haal ik ze vandaan?

Hoe maak ik mijn klanten blij in deze tijd? Want heel Houten is Hot! Luchtig, liefst linnen of katoen. Viscose mag ook nog wel. Een mouwtje. Niet te lang en niet te kort. Toch maar een korte broek. Het was de afgelopen week even zoeken om de geschikte sets in de juiste maat bij elkaar te zoeken. Gelukkig is het vaker wel dan niet gelukt. Af en toe komt er een aardige man mee die fijn meedenkt. ,,Die bloemenrok met sjaal moet je echt doen” zegt de aardige man, terwijl hij vanuit de stoel de outfits bekijkt waarmee zijn vrouw uit de paskamer komt. ,,Je hebt toch nog zo’n strooien hoed? Dat maakt het helemaal af.” ,,Waar ben je?” vraagt een andere dame die haar man belt. Hij is dichtbij en wil best even komen kijken. Hij weet precies wat me goed staat zegt ze. Manlief is er snel en is enthousiast over de outfit. Kleurig, even aan wennen, maar... ja het staat je goed!

Er is ook een dame die het minder goed getroffen heeft. Deze man staat bij iedere outfit op en voert een volledig inspectie uit. Een soort militair appel. En de dame kijkt steeds ongelukkiger. het valt ook andere klanten op die elkaar veelbetekenend aankijken. Niets is goed voor deze man. Als dat dan over de kleding gaat, dan is dat prima want smaken verschillen. Maar het is meer van: in deze jurk zie ik vet in je oksel. in deze broek is je kont wel erg laag. In die blouse heb je helemaal niets meer van boven. SLIK. Dat zijn wel moeilijke momenten hoor. Beauty is in the eye of the beholder. Je houdt, vind ik, ook van de imperfectheden van je geliefde. Dat schattige scheve tandje. Leuke buikje. Die lekkere lieve love handles. Mijn opa die tegen mijn oma van 92 zei waar ik bij was: ‘Dat heb jij niet hoor Josje, allemaal van die putten in je billen. Echt nog glad.’ Hij zag duidelijk andere billen dan ik. LIEFDE. Daar kan deze man nog wel wat van leren.

Er komen grote dozen met nieuwe collecties binnen. Ik voel een dun straaltje zweet over mijn rug lopen als ik de dozen aan het uitpakken ben. Niet alleen hot door de zomerse temperaturen, maar ook geplaagd door een lekker opvliegertje op zijn tijd ben ik heel blij met mijn katoenen jurk van Oneseason. Er hangt een prijskaartje aan, maar in een polyester jurk had ik nu toch echt wel een flauwte gekregen en voortdurend met een rood hoofd rondgelopen. De jurken van Oneseason komen uit Australië, maar worden geproduceerd in India. En daar kunnen ze prachtig stoffen verven en borduren. Dat maakt van deze jurken echte eyecatchers. We hebben nog enkele stuks. De moeite waard om een keer te passen

We hebben een nieuw merk binnen. IBANA. Een merk, dat heel veel werkt met echt leer. Een volledig leren outfit in dezelfde kleur. Met tegenzin loop ik naar de paskamer om me om te kleden, zodat we een foto kunnen maken voor ‘t Groentje. ,,Ik ga het nog warmer krijgen” puf ik. Maar wat schetst mijn verbazing? De lederen kleding is licht. En luchtig. Ja echt! Ik heb het er helemaal niet warm in. Leer ademt en dat merk je. Er zit wat stretch in de kleding, maar de kleding gaat ook naar je lichaam staan. Wat een prachtig merk. Milieuvriendelijk, diervriendelijk, het is tijdloos en classy. Ik ben verliefd. Nadeel is natuurlijk dat het duur is. Maar daar breng ik graag tegenin, dat het een echte investering is in de garderobe. Je doet er jaren mee (duurzaam) en het ruikt enorm lekker. Je bent er HOT in, maar dan op de goede manier.

DE SALE GAAT DOOR En wordt dagelijks aangevuld zolang de voorraad strekt. En ik heb toch nog luchtige jurkjes voor u gevonden voor een lager prijs. Want ik snap ook wel dat zo’n leren outfit niet voor iedere portemonnee is. Onze babykleding is nu ook in de opruiming. En de laatste maten van onze broeken van Up! En voor dames die last hebben van bovenbenen die tegen elkaar plakken en schuren door de hoge temperaturen hebben we een aanbieding (50%) op de broekjes met langere pijpjes van SPANX. Het is dus zeer de moeite waard om nog even langs te komen bij It Rains Fashion. U kunt ook online een kijkje nemen in onze webshop www.itrainsfashion.nl

Sasja (55) heeft een winkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Een donkerbruine leren broek en blouse in 100% viscose
Een leren jurk van Ibana en een tas van Nikkie
Afbeelding
advertentie
advertentie