Sasja en Jean in #OOTD en Red Button Jeans
Sasja en Jean in #OOTD en Red Button Jeans Dagmar Lap

5 vragen over mode aan Jean

23 maart 2022 om 13:41 Zakelijk

HOUTEN Ze stapte bij me binnen naar aanleiding van ons artikel in het Groentje. Alweer een jaar of drie geleden. We hadden direct een klik want Jean is een bijzonder mens. Bijzonder toegankelijk. Bijzonder lief. Bijzonder eerlijk. Jean en haar man Cor hebben 3 kinderen. Het zijn de mooiste en liefste kinderen van de wereld zegt ze stralend.Cor is met pensioen na 45 jaar als machinist bij de NS te hebben gewerkt. Jean werkt in de zorg. Doe je mee met 5 vragen over mode Jean? Dat wilde ze wel. 

Het werd een gezellige ochtend. De koude wind tijdens het poseren had geen invloed op ons zonnig humeur.  Zijn jullie al uit eten geweest vraagt Jean me. Dat was ik toevallig de avond ervoor en ik had een mooi verhaal. Ik had een supergezellige avond vooral met dank aan de bediening. Een vrolijke jongen met (in zijn geval gelukkig) veel humor. Daarmee loste hij tenen trappen en zijn stropdas hangend in de soep handig op. De bediening kan een avond in een restaurant maken en breken. En zo werkt dat ook met een bezoek aan een kledingwinkel. Daar zijn Jean en ik het helemaal over eens. En toen was het tijd aan voor de vragen:

Wie is jouw stijlicoon?

,,Ik heb niet echt een stijlicoon, maar Chantal Janzen vind ik er altijd wel heel erg mooi uitzien. En misschien ben jij ook wel een beetje mijn stijlicoon Sasja.” Daar word ik dan weer verlegen van. Vooral door mijn eigen voorliefde voor joggingbroeken. Maar goed, is ook een ‘stijl’ toch?

Wat is je favoriete merk?

Vroeger kwam ik altijd bij Steps, vertelt Jean. ,,En later bij Michael Kors. Daar vond ik kleding waar ik heel blij van werd. Door It Rains Fashion ben ik nu ook wel fan van andere merken. De broeken van Up! Het ondergoed en de broeken van Spanx. Maar ik koop ook veel van de truitjes van het eigen label #OOTD bij Sasja.” Op de foto linksonder draagt Jean een fijne roze zomerbroek van Up! Deze broek heeft geen rits en handige buikversteviging.

Is er een musthave die je dit seizoen graag zou willen hebben?

,,Ik heb een goede broek nodig die ik thuis kan dragen maar ook zo kan stylen, dat het voor mijn werk geschikt is. Ik heb een representatieve functie dus het is belangrijk dat ik netjes op mijn werk verschijn. Daarnaast heb ik een jurk nodig voor een trouwerij.” Zou de jurk die Jean op de foto rechts draagt iets zijn? Eerst maar eens afwachten wat de dresscode is en welke kleuren daarbij horen.

Wil je een modeblunder aan ons kwijt?

,,Haha ja hoor! Ik heb een keer een jurk gekocht bij een bekend winkelketen. Die heb ik in een opwelling meegenomen. Niet gepast. Dat was een grote teleurstelling. Ik zag er veel ouder uit dan ik was. Als een oma. Maar niet een oma met leuke kleding.”

Welk kledingstuk kun je echt niet missen?

,,Dat fijne ondergoed van Spanx!” En dat weten we. Want daar nam Jean er na de fotoshoot weer een paar van mee naar huis.

Zet je beste streepje voor!

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, ieder seizoen zien we wel een streepje terugkomen in het trendbeeld. Een verticale streep of een horizontale Bretonse streep. Gekleurd of simpel zwart-wit, dit modeseizoen mag het weer allemaal. 

Jean draagt op de foto linksonder een wit met roze gestreept shirt van Red button. Deze hebben we ook met blauwe of met groene streep. 

Het zijn niet alleen pastels deze zomer. Ook voor dames die van fellere kleuren of meer warme kleuren houden is er wat in onze winkel te vinden. Jean en ik dragen op de foto samen een gestreept truitje van ons eigen label #OOTD. Ik combineer met een bijpassend vestje in een donkere cognac kleur en Jean met een oranje exemplaar. We dragen dezelfde broek. Een jogger van Red Button in stretch denim. 

Kijk op www.itrainsfashion.nl voor meer inspiratie. Of ga naar youtube en bekijk onze shopmovies. U vindt de knop om daar te kijken ook op onze website helemaal bovenin. Of kom langs in de winkel!

Sasja (54) heeft een winkel, It Rains Fashion, op het Oude Dorp en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Jean in een broek van Up! en een shirt van Red button
Jean in een jurk van Georgede Paris
Afbeelding
advertentie
advertentie