Sasja in een superluchtige jurk van One Season. En Fender koos zelf zijn kleding uit.
Sasja in een superluchtige jurk van One Season. En Fender koos zelf zijn kleding uit. Opa Ber

Retail- en kleinkind therapie

Zakelijk

HOUTEN Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlanders gelukkig kan worden van het kopen van kleren. In het rijtje van aankopen die mensen gelukkig maken staan naast kleren, boeken en vakanties. Gelukkig worden van kopen. Dat geldt zeker voor mij. Ook deze week heb ik me er schuldig aan gemaakt. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat retail therapie werkt. Winkelen als therapie wordt vaak beschouwd als inefficiënt en spilzuchtig, maar dat is te negatief vind ik. Door winkelen en jezelf iets cadeau doen kunnen verdrietige gevoelens verdwijnen. Dat is op mij zeker van toepassing. Al komen de verdrietige gevoelens na een tijdje natuurlijk wel weer gewoon terug. Dus het is geen oplossing als je je heel vaak ongelukkig voelt.

Wat zijn er toch veel lieve mensen. Naar aanleiding van mijn artikel in ‘t Groentje van vorige week kreeg ik veel mailtjes, lieve berichten en vragen. Hoe is het afgelopen met Wodan? Het kwartje is de afgelopen week voor mijn mooie, lieve paard Wodan helaas niet de goede kant op gevallen. Op 14 juli heb ik hem moeten laten inslapen. Alles geprobeerd. Niet gelukt hem te redden. Een verschrikkelijke beslissing. Heel veel tranen. Om niet met een huilgezicht in de winkel te staan ben ik een paar dagen met de kleinkinderen naar zee gegaan. Met twee van die kleine jongens ben je zo druk dat je geen tijd hebt om na te denken. Een goede afleiding. En toen ze sliepen ben ik gaan shoppen. Online vanaf het vakantieadres. Shirtjes met superhelden. Superman, De Hulk, Spiderman. Ik werd er best een beetje blij van en ik weet zeker, dat zij er blij van gaan worden. En ik was lekker simpel in mijn eentje bezig. Urenlang naar een foto van Wodan turen heeft ook geen zin. Alhoewel, een lieve dame ‘Lisette’ bracht bloemen in de winkel en schreef op het kaartje: zonder liefde geen verdriet. En zo is het natuurlijk wel. Dus dank aan iedereen voor de lieve berichten en de bloemen. 

Naast de shirtjes voor de jongens heb ik flink ingekocht voor de winkel. Ook een soort van ‘emotieshoppen cq retail therapie’ want ik kocht wel erg veel, realiseer ik me nu ik dit stukje aan het schrijven ben. Meer dan normaal. En dat terwijl de collecties voor het najaar al onderweg zijn. Maar goed, we krijgen tropische dagen en ik kreeg zelf ook reuze zin in die leuke luchtige jurkjes met korte mouwen. Daarbij vind ik het echt irritant als er zoveel maten weg zijn en er voor veel dames niets meer te kiezen valt. Dus er is gewoon weer lekker veel nieuw in de winkel. We passen wel onze openingstijden aan op dagen boven de 30 graden. Dan hanteren we een zomerrooster. Van 9 tot 13 uur en van 17 tot 19 uur.  

Er is eigenlijk niets mis met winkelen als je je rot voelt. Het kan positief zijn als je het bewust en verantwoordelijk doet. Wanneer retail therapie je niet meer helpt je humeur te verbeteren is er misschien iets anders aan de hand. Dan is het ook geen goed idee meer. Zit je niet lekker in je vel en heb je afleiding nodig? Je kunt ook je humeur verbeteren door aan lichaamsbeweging te doen, een lekkere maaltijd te maken of naar muziek luisteren. Dopamine (een stofje waar we ons blij door voelen) komt bij zulke activiteiten ook vrij. Zolang je nergens ‘te’ voor zet kan het geen kwaad. Behalve aan knuffelen met de kleinkinderen. Dat kun je nooit teveel doen!

Op de linkerfoto ziet u een maxidress. Die hebben we in twee verschillende kleurstellingen. Deze blauwe en een hele mooie fuchsia print. En ook een korter model in een effen kleur. Op de rechterfoto ziet u een fijne mouwloze top. Deze komt ook in verschillende kleurstellingen binnen, is gemaakt van linnen en viscose en net iets langer. Heel leuk in combinatie met een leuke travelbroek in caprilengte of 7/8 lengte. En misschien vindt u nog wel iets in onze sale. 50% korting. Als het je maat is dan is dat mooi meegenomen! Genoeg reden dus om langs te komen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Of neem een kijkje online: www.itrainsfashion.nl

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Een mooie maxidress van Fos Fashion 59,95
Een fijne top in linnen x viscose. In twee nieuwe kleuren binnen!
Afbeelding
advertentie
advertentie