Het pand van Wegener aan de Essenkade
Het pand van Wegener aan de Essenkade Annette Stolk - de Vries

Geloot voor klankbordgroep Essenkade in Houten

6 oktober 2022 om 20:00 Politiek

HOUTEN Veel omwonenden hebben zich gemeld voor deelname aan de klankbordgroep voor het project Essenkade in Houten. De wethouder vertelde als antwoord op vragen vanuit de raad dat er is geloot om tot een klankbordgroep te komen. 

door Agnes Corbeij

ITH en NatúurlijkHouten hadden vragen gesteld over de totstandkoming van de klankbordgroep (lees hier de oproep). Tijdens de raadsvergadering van dinsdag werden deze beantwoord door de wethouder. Eerst is er een indeling op wijkniveau gemaakt om ervoor te zorgen dat alle aanliggende wijken vertegenwoordigd zijn in de klankbordgroep. Daarna is er geloot, omdat er teveel aanmeldingen waren. 

Wethouder Bos liet weten dat iedereen die is uitgeloot daar bericht van krijgt en op een andere manier betrokken kan blijven. De communicatie van de klankbordgroep zal via de website van de gemeente verlopen. De groep komt binnenkort voor het eerst bij elkaar.      

ESSENKADE Het voormalig pand van het UN aan Essenkade 2 krijgt een nieuwe bestemming (lees hier). In en rond het pand ziet de gemeente mogelijkheden om huisvesting te regelen voor vluchtelingen, ‘spoedzoekers’, jongeren en statushouders. In het pand krijgen een aantal maatschappelijke organisaties een plek, zoals de Voedselbank, het Doorgeefluik en de KrachtFabriek. De gemeente werkt in dit project samen met Woningstichting Viveste, Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Zenzo, ontwikkelaars van maatschappelijk vastgoed. 

De leden van de klankbordgroep kunnen meedenken over de inhoud en het proces van het project. Bij de oproep meldde de gemeente: ,,De klankbordgroep wordt geraadpleegd over bijvoorbeeld kansen, zorgen, oplossingen en aanpak. Deelnemers kunnen ook zelf ideeën aandragen om het plan te verbeteren.” 

advertentie
advertentie