Een impressie van de nieuwbouw aan het Lupineoord.
Een impressie van de nieuwbouw aan het Lupineoord. De Keizer Makelaarsgroep / Brecheisen makelaars

Appartementen aan Lupineoord in Houten in de verkoop: bijna 5 tot ruim 8 ton

Nieuwbouw

HOUTEN De verkoop van 19 appartementen aan het Lupineoord in Houten is op 28 september gestart en staat nog open tot woensdag 5 oktober. De prijzen van de appartementen lopen van 575.000 tot 620.000 euro, met drie uitschieters. Er is één ‘goedkoop’ appartement van 470.000 en twee dure appartementen van 799.000 euro en maar liefst 819.000 euro.   

door Agnes Corbeij

Het project heet LindeOord en bestaat uit 26 sociale huur- en 19 vrije sector koopappartementen. De 45 appartementen komen in twee gebouwen, op de plek waar vroeger basisschool De Wegwijzer en Sporthal Den Oord stonden. De Wegwijzer fuseerde in 2013 met basisschool De Vlaswiek. De scholen gingen samen verder als Wereldwijs, op het Guldenslag. 

Het schoolgebouw is daarna nog tijdelijk gebruikt geweest door het Wereldhuis, een initiatief van de gezamenlijke kerken in Houten. Het Wereldhuis is nu gevestigd op de Dijkhoeve, een andere voormalige school, de Bengelbongerd en zal in de toekomst naar de Essenkade gaan. Nadat de sporthal leeg was komen te staan, is deze in 2017 gesloopt. De voormalige basisschool van de Wegwijzer is begin 2019 gesloopt.

ONRUST Over de nieuwbouwplannen is lang gesproken en ook veel onrust ontstaan. Eerst was sprake van eengezinswoningen, later werden dat appartementen. Tussendoor werd het aantal appartementen nog eens bijna verdubbeld zonder dat de omwonenden daarvan op de hoogte waren. Zij maakten destijds bezwaar en kregen gelijk. Tijdens raadsvergaderingen werd gesproken van een ‘compleet valse start wat het proces blijvend negatief heeft beïnvloed’ (Zandbergen, ITH, raadsverslag 28 mei 2019).


Hier komen de appartementen, in twee gebouwen - Martin Monkel

Van Gooswilligen van D66 sprak tijdens dezelfde avond van een ‘onbevredigend proces’ dat ‘we zo nooit meer moeten doen.’ Ook benadrukte hij dat ‘draagvlak van omwonenden ten koste is gegaan van ouderen die op zoek zijn naar passende woonruimte.’ Hij had liever meer appartementen gezien op deze plek. 

PLANNING De bouw van de 45 appartementen begint naar verwachting in het voorjaar van 2023 en zal 1,5 jaar duren, volgens informatie op de website van de gemeente Houten. De verhuur van de sociale huurwoningen zal dus nog wel even op zich laten wachten. Deze rol is weggelegd voor Viveste.   

Het kleinste appartement is 70 m2 groot en heeft één slaapkamer. De prijs van dit appartement is 470.000 euro. Het grootste appartement is bijna twee keer zo groot, 137 m2. Het is logischerwijs ook de duurste woning, met 819.000 euro. Dit appartement heeft vier slaapkamers.

GEÏNTERESSEERDEN Op woensdag 28 september organiseerden makelaar De Keizer Makelaarsgroep en Brecheisen makelaars een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden. Volgens de makelaar kwamen daar 150 mensen op af en is er veel interesse in het project vanuit de directe omgeving. Hoeveel mensen zich hebben ingeschreven, wil de makelaar niet vertellen.  

advertentie
advertentie