Afbeelding
Photo by Noralí Nayla on Unsplash

E bike kopen/elektrische fiets dames

Partnercontent

Een e bike kopen? Steeds meer mensen besluiten dit te doen en dat is natuurlijk niet zomaar.  Een e bike kopen is om verschillende redenen erg aantrekkelijk. Langs deze weg vertellen we je alles over de voor- en nadelen van het kopen van een elektrische fiets dames en natuurlijk een e bike voor heren. 

Daarom zou jij ook een elektrische fiets moeten aanschaffen

Waarom jij een elektrische fiets zou moeten kopen? Daar zijn voldoende redenen voor aan te voeren.  Zo is het gewoon een feit dat een e bike veel comfortabeler fietst. Je krijgt elektrische trapondersteuning waardoor je licht en comfortabel fietst. Tegenwind? Daar merk je niets van als je gebruik maakt van de elektrische fiets. Ook fietsen in heuvelachtig gebied is zeer aangenaam als je kiest voor een fiets met trapondersteuning. 

Serieuze concurrent voor andere vervoersmiddelen

Kies je voor elektrische fiets, dan kun je ook al veel eenvoudiger grotere afstanden afleggen. Bovendien wordt je ondanks het feit dat je wel degelijk mee moet trappen niet snel moe als je gebruik maakt van een e bike. Dit met speciale dank aan de accu die fietsen een stuk aangenamer maakt.  Wat zeker ook zo is, is het feit dat je met een e bike veel sneller op de plek van bestemming bent. De gemiddelde e bike heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Daardoor is deze fiets een serieuze concurrent geworden van andere vervoersmiddelen. 

Topsnelheden van 25 en 45 kilometer per uur

Je zou ook nog kunnen kiezen voor een speed bike, de overtreffende trap van de e bike. Deze fiets kan een snelheid van 45 kilometer per uur halen. Wel moet je met deze fiets op de rijweg fietsen, een helm dragen en heeft de fiets een kentekenplaatje. Een e bike parkeer je bovendien gemakkelijker als ene auto. Daardoor is het in de binnenstad een ideaal vervoermiddel, want daar parkeer jij de auto doorgaans niet voor de deur. Wat ook in het voordeel spreekt van de e bike is wel het feit dat het gaat om een zeer milieuvriendelijke fiets. Afgezet tegen de auto en de brommer is veel minder sprake van CO2-uitstoot.  De accu die gebruikt wordt voor de e bike kun je overigens prima recyclen. 

Onderhoud is vaak wel wat duurder

Nadelen? Die zijn er ook, al is nadeel wellicht wel een groot woord. Zo is de e bike behoorlijk duur in aanschaf in vergelijking met een normale fiets. De prijs van de fiets is overigens wel aantrekkelijker geworden. Voor onder de duizend euro heb je al een e bike, al heb je ze ook die zeker twee of drie keer duurder zijn. Ook de actieradius van de e bike is nog steeds beperkt, zaak dus om de fiets zeer regelmatig op te laden. Ook het onderhoud en de reparaties van de e bikes zijn wat duurder afgezet tegen de reguliere fiets. Ook kun je stellen dat de elektrische fiets aan de zware kant is. Houd er rekening mee dat ie zeker 5 kilogram zwaarder is dan de normale fiets. 

advertentie
advertentie