Afbeelding
Foto: iStock

Een dagje uit in Frankrijk: de ultieme tips

26 april 2022 om 07:28 Partnercontent

De dagen worden weer langer en de temperaturen lopen langzaam op. Vergeleken met vorig jaar mogen we dit jaar weer een stuk meer en dus behoort een vakantie buiten ons eigen kikkerlandje weer tot de mogelijkheden. Van Nederland hebben de meesten inmiddels genoeg gezien. We zijn weer toe aan zon, indrukwekkende natuur en gezellige uitjes. Een vakantiepark in Frankrijk biedt uitkomst en vormt de perfecte uitvalsbasis voor tal van uitjes. In dit artikel praten we je graag bij over een van de mooiste en bekendste vakantiestreken van Frankrijk: de Dordogne. Wat heeft deze streek, naast kronkelende rivieren, wijngaarden en prachtige bossen, nog meer te bieden?

Voor de sportievelingen

Hou je wel van een beetje actie? Dan zit je helemaal goed in de Dordogne. Al het natuurschoon is namelijk perfect per fiets te verkennen. Een tochtje langs de rivier de Lot zal je bijvoorbeeld niet snel vergeten. Sinds 2009 is hier een officiële fietsroute vastgelegd die begint in Cahors en eindigt in Aiguillon. De route is opgedeeld in drie etappes, dus je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. Onderweg kom je langs verschillende leuke dorpjes en kastelen én je doorkruist het wijngebied AOC Cahors, beter kun je de dag niet afsluiten toch?

Door de verschillende rivieren leent het gebied zich ook uitstekend voor kanovaren. Er zijn verschillende routes waarbij je de keuze hebt tussen rustig water of stroomversnellingen. De op de rotsen gebouwde burchten en kastelen lijken vanaf het water nog pompeuzer dan ze al waren en creëren een sprookjesachtig plaatje.

Unieke plekjes

In Frankrijk is er een lijst samengesteld genaamd Les Plus Beaux Villages de France. Op deze lijst zijn de dorpen en steden te vinden die opvallen door bijvoorbeeld de ligging, de oude stadskern of de ongeschonden stadsmuren. In de Dordogne liggen de meeste van deze plaatsen. Saint-Cirq-Lapopie is zo’n plekje en stond enkele jaren geleden bovenaan. Wanneer je hier slentert door de smalle, steile straatjes met oude vakwerkhuizen, is het net alsof je weer teruggaat in de tijd.

Nagenieten

Na een dag vol vermaak, is er niks lekkerders dan je benen omhoog gooien, in je ene hand een glas wijn en in je andere hand een boek. En als het even kan, misschien wel het liefst vanuit een comfortabele vakantievilla. Bij Le Lac Bleu ben je dan aan het goede adres. Naast genieten van een ontspannen avond, kan je daar overigens ook overdag genoeg doen, zoals: zwemmen, naar de speeltuin, voetballen in de pannakooi of een potje tennissen.

advertentie
advertentie