Afbeelding
Foto: Pexels

Hoe geniet je optimaal van je elektrische fiets?

Partnercontent

Een elektrische fiets is vaak best een investering en je wilt daar zo lang mogelijk van profiteren. Er zijn een heleboel mogelijkheden waarmee jij langer van je elektrische fiets kunt genieten. Zelfs de beste elektrische fiets heeft een goede behandeling nodig.

Zorg goed voor de accu van je elektrische fiets

Eén van de belangrijkste onderdelen van de e-bike, is de accu. Het is dus noodzakelijk dat je deze goed onderhoudt. Om ervoor te zorgen dat de accu langer meegaat, moet je ervoor zorgen dat de accu niet helemaal leeg raakt. Voordat hij helemaal leeg raakt, doe je er goed aan om hem weer op te laden.

Zorg ervoor dat de accu op kamertemperatuur bewaard wordt en laadt de accu ook niet op in lage temperaturen. Dan kun je beter de elektrische fiets of de accu mee naar binnen nemen en hem daar opladen. Het beste voor de accu is om de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Dus geen extreme kou en hitte.

En pomp ook regelmatig de banden op van je fiets. Doordat de banden harder zijn, zorg je voor minder weerstand en dat heeft een positief effect op de accu.

Laat je fiets goed onderhouden

Het klinkt zo logisch, maar bij veel mensen schiet dit er bij in. Laat je fiets regelmatig onderhouden bij een specialist. Een onderhoudsbeurt bij een fietsenwinkel kan aanzienlijk bijdragen aan de levensduur van je fiets. Het is verstandig om regelmatig de ketting, het aandrijfsysteem en de versnellingen te laten controleren.

Er zijn verschillende onderhoudsbeurten zoals je dat ook bij auto’s hebt. Het is verstandig daar eens naar te kijken. En dan is het ook een goed idee om je fiets te laten verzekeren. Een elektrische fiets is nou eenmaal een stuk duurder dan andere fietsen.

Vooral genieten van je fiets

Buitenom de aanschaf en het onderhoud is het vooral belangrijk dat je geniet van je fiets. Tegenwoordig zijn er overal laadpunten te vinden voor je fiets. Zo kun je meteen even pauze nemen om weer opgeladen op weg te gaan. Denk er wel altijd aan om je eigen lader mee te nemen. Je weet nooit wanneer het nodig is.

Een elektrische fiets kan soms even wennen zijn en sommigen kunnen in het begin best een beetje onzeker zijn. Maak daarom altijd eerst een proefrit met de elektrische fiets en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt op de fiets. Hoe zekerder jij je op de e-bike voelt, hoe meer je ervan geniet.

advertentie