Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlandse gezinnen hebben vakantiebestemming al bepaald

Partnercontent

Het aantal Nederlandse huishoudens wat het afgelopen voorjaar al wist wat de vakantiebestemming zou worden deze zomer is opvallend groot. Zo’n tachtig procent kon al vertellen, uit welke van de vele vakantiebestemmingen zij gekozen hebben. Een jaar eerder lag dat percentage op hetzelfde moment circa tien procent lager. Overigens heeft niet ieder huishouden de vakantie ook daadwerkelijk geboekt. Veel mensen moeten hun boeking nog plaatsen. De onzekerheid over een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus maakt gezinnen hierin wat terughoudend. Overigens lijkt het er momenteel niet op, dat vakanties opnieuw moeten worden uitgesteld.

Online veel inspiratie te vinden voor een volgende vakantie 

Zij die nog geen idee hebben wat een geschikte vakantiebestemming is voor hun eerstvolgende vakantie, kunnen eens kijken naar Woty reisinformatie en tips. Op internet valt ontzettend veel te lezen over populaire vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Kijk hierbij ook eens naar de leukste plekken, campings en vakantieparken in eigen land.

29% van de Nederlandse gezinnen blijft in eigen land 

De verwachting is dat het aantal families wat voor een vakantie elders in Europa kiest dit jaar groter is dan een jaar eerder. Vorig jaar bleef circa 39% in eigen land tijdens de zomerperiode. Dit jaar zal dat percentage 10% lager liggen, op 29%. Een vakantie in Nederland biedt gezinnen verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je vaak niet langer dan twee of drie uur naar je vakantiebestemming hoeft te rijden. Wel zo makkelijk!

Afgelopen vakantieperiodes gingen veel mensen op vakantie 

Het gegeven dat een groter aantal vakantiegangers voor een vakantie buiten Nederland kiest, past bij hetgeen we de laatste vakantieperiodes zagen. Ook in de kerst-, krokus- en meivakantie trokken veel gezinnen naar het buitenland. Overigens bleef lang niet iedereen hierbij binnen Europa. Ook verre bestemmingen, zoals de Verenigde Staten en bijvoorbeeld Indonesië worden langzaamaan populairder. Men durft weer verder te kijken dan de grenzen van Spanje, Frankrijk en Griekenland. Ben jij in de afgelopen maanden alweer op vakantie geweest in het buitenland?

Vakantie met de trein wint aan populariteit

Het aantal vakantiegangers wat met de trein op vakantie gaat stijgt. Onder meer bestemmingen als Parijs en Londen zijn hierbij populair. Parijs kost je tussen de drie å vier uur. Dat lijkt wellicht veel, maar is het niet! Je bespaart tijd, doordat het inchecken van bagage niet nodig is. Daarbij hoef je ook de douane niet te passeren. Ook is het station van Parijs zeer centraal gelegen. Kies je voor een vliegreis, dan zal je een taxi of bus moeten nemen vanaf de luchthaven. Daar komt bij dat een treinticket veel goedkoper is dan een vlucht naar Parijs. Zo houd je geld over voor een hapje en een drankje in het centrum van de Franse hoofdstad.

advertentie