De Expert verhuist per maart naar het Schonenburgseind.
De Expert verhuist per maart naar het Schonenburgseind. Agnes Krijnen

Expert en Oogwereld van de Vecht verhuizen binnen winkelcentrum Het Rond in Houten, meer wisselingen verwacht

4 december 2023 om 11:55 Overig

HOUTEN Het blijft onrustig in het noordelijke deel van Het Rond in Houten. Naast de aangekondigde sluiting van schoenenwinkel Blendz, vertrekken ook Oogwereld van de Vecht en Expert uit dit deel van Het Rond. Beiden komen op een andere plek terug. Vastgoedeigenaar Altera probeert winkels te clusteren, zodat het noordelijke deel van Het Rond op de lange termijn beschikbaar komt voor woningbouw. 

door Agnes Krijnen

Oogwereld van de Vecht verhuist naar het pand naast Zeeman, vlakbij de Jumbo. Dit gebeurt niet op eigen initiatief van de opticien, maar op initiatief van eigenaar Altera. Hetzelfde geldt voor Expert. Deze witgoedwinkel verhuist per maart naar het Schonenburgseind, naast Bike Store. Een medewerker licht toe: ,,Het is niet onze keus. We zitten al 40 jaar in Houten. We blijven liever op deze plek, omdat hier meer parkeervoorzieningen zijn dan daar. Het is even groot.” Ook andere ondernemers hebben te horen gekregen dat ze op termijn moeten vertrekken. 


Uit dit straatje verdwijnen Oogwereld van de Vecht en Blendz. Eerder vertrok de Hema ook al. Er kwam een kringloopwinkel bij. - Agnes Krijnen

TRANSFORMATIE

Vastgoedeigenaar Altera gaf eerder aan op de lange termijn voor transformatie naar woningbouw te gaan in dit gebied. Daarom worden de winkels zo mogelijk verplaatst. Vorig jaar vertrokken al Hema, Van Os Lederwaren, Woonstyle Beter In, Vero Moda en Douglas uit dit deel, nu dus Blendz, Expert en Oogwereld van der Vecht. De leeggekomen panden staan niet in de verhuur.

Houtens Nieuws heeft vragen gesteld aan Altera over de plannen op korte en lange termijn, dus dit verhaal krijgt een vervolg. 

Uit dit straatje verdwijnen Oogwereld van de Vecht en Blendz. Eerder vertrok de Hema ook al. Er kwam een kringloopwinkel bij.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie