Aan de kant van de Xenos komt de ene opening van de nieuwe Hema XL.
Aan de kant van de Xenos komt de ene opening van de nieuwe Hema XL. Agnes Corbeij

Vernieuwing Het Rond wordt door dezelfde architect gedaan als de Vershof

Winkels

HOUTEN SUM Architecten uit Hilversum, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Vershof in Houten, is ook leidend in het ontwerp van de vernieuwingen in Het Rond, waar een grote vestiging van de HEMA komt

door Agnes Corbeij

SUM architecten heeft veel ervaring in het ontwerpen van centrumgebieden en de daarbijbehorende complexe puzzels met veel betrokken partijen. In hun projecten hebben ze veel te maken met de veranderingen in het winkellandschap van Nederland, waarbij minder winkeloppervlakte nodig is en veel transformatie naar bijvoorbeeld wonen of maatschappelijke functie komt kijken. 

Vooral in Midden en Oost Nederland, zoals Enschede, Hilversum en Weesp hebben ze veel projecten in winkelcentra gedaan. In Houten ontwierp SUM architecten ook de Vershof. Het overdekte deel van Het Rond is nu aan de beurt. De indeling gaat flink op de schop. Een aantal winkels verhuist, waardoor een groot deel ingezet kan worden voor de ‘doorloopwinkel’ van de HEMA. Eind 2022 is de hele Passage, het binnendeel van Het Rond, verhuurd. 

advertentie