(v.l.n.r.) Maus Robben, Rosa Molenaar en Erwin Wessels openden De Spot door het doorknippen van een lint
(v.l.n.r.) Maus Robben, Rosa Molenaar en Erwin Wessels openden De Spot door het doorknippen van een lint Irene van Valen

Feestelijke opening van De Spot op winkelcentrum Het Rond in Houten

17 maart 2023 om 08:39 Activiteiten

HOUTEN Ontmoetingsplek De Spot werd donderdagmiddag 16 maart officieel geopend door wethouder Rosa Molenaar, Erwin Wessels, directeur bij Altera Vastgoed en Vastgoedbeheerder Maus Robben. Met De Spot geeft men een sociale en maatschappelijk invulling aan Het Rond. Je vindt er verschillende werk- en overlegplekken en je kunt er spelen of studeren. De Spot ligt op de hoek van de Raat/het Wed in Houten. 

Irene van Valen

Wessels opende de middag en zei: ,,Altera streeft niet alleen naar duurzaamheid, maar investeert ook in de sociale en maatschappelijke invulling van winkelcentra.” Het gaat er om dat winkelcentrum Het Rond levendig blijft door er een creatieve en sociale invulling aan te geven.” De vintage winkel van Lefft is daar ook een voorbeeld van. Altera Vastgoed, belangenvereniging het Rond en Nederlands Gereformeerde kerk de Lichtboog werken samen en geven vorm aan De Spot. Molenaar benadrukte dat een plek als dit nodig is: ,,Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en gebruik maken van de aangeboden voorzieningen. Ik wens jullie veel gezelligheid in De Spot.”

ACTIVITEITEN

Op dinsdag en donderdag van 09.00-15.00 uur kunt u vrij binnenlopen. U treft dan mogelijk Robin Scheepmaker aan. Zij is host en helpt u wegwijs. Zij ziet verschillende jongeren al vaker terugkomen om te studeren of te spelen aan de pooltafel. ,,We hebben hier gratis wifi”, benadrukte Scheepmaker. ,,Naast studeren kunnen mensen hier werken, overleggen, muziek maken, spelen, elkaar opzoeken en een kopje koffie drinken.” Op woensdag is De Spot een kinderclub, waarbij knutselactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met lokale partners, inwoners en vastgoedmarketeer Maureen van Haaren. Zij vertelde het volgende: ,,Denk aan interactieve thema-activiteiten rondom Moederdag en Pasen. We zetten graag verhalenvertellers en muziekmakers in en organiseren workshops. Daarbij zoeken we naar mensen die hun talenten en passie in zetten. Een van de plannen is om kinderen te laten vertellen wat Houten voor hen betekent en dat met bekende Houtenaren te vangen in een lied.”

HUISKAMER

Van vrijdagavond tot en met zondag gebruikt ‘Proef! Huiskamer van Houten’ De Spot voor verschillende activiteiten zoals zij die ook organiseerden op de oude locatie van de ING bij het station. Predikant Richard Roest vertelt: ,,We draaien hier inmiddels al drie weekenden. Het blijkt een succes. We zien oude bekenden terugkeren en nieuwe gezichten binnenkomen tijdens onze activiteiten. Denk daarbij aan een bingo, muziek maken en we melden alvast dat we op 1 april (dat is geen grap) een Paasevenement organiseren. Ik maak graag contact met wie hier nieuw binnenkomt. De vrijdagavonden zijn alleen voor onze jongeren. Op zaterdag is men welkom om contact te maken met anderen onder het genot van een kopje koffie of mee te doen aan verschillende activiteiten die we organiseren. Op zondag organiseren we Messy Church. Onze wens is de sociale cohesie te vergroten en goedheid, liefde en aandacht te delen.” Door middel van een kennismakingsspel liet Roest zien hoe Proef! mensen wil verbinden. In tweetallen stelden mensen vragen aan elkaar om de ander beter te leren kennen. Tenslotte genoten alle aanwezigen van hapjes en een drankje.

Verschillende betrokkenen waren getuige van de opening van De Spot
Na de opening leidde Richard Roest (midden) een kennismakingsspel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie