Afbeelding
Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten wint van nummer drie Hellas

19 maart 2023 om 21:49 Overig

HOUTEN In The Dome in Houten stond zaterdag de kraker tegen Hellas op het programma. Omdat dit altijd speciale wedstrijden zijn (vorige keer werd Houten zelfs met ruime cijfers verslagen), werd hier reikhalzend naar uitgekeken. Er was veel publieke belangstelling (naar schatting zo’n driehonderd) en hoog bezoek op de topper in de Eredivisie afgekomen: burgemeester Gilbert Isabella, raadsleden, sponsoren en andere handballiefhebbers hadden de weg naar de Houtense handbaltempel en een plek op de tribune gevonden.

Gretig en gemotiveerd beginnen de Houtenaren aan de wedstrijd die in het begin gelijk opgaat en zo staat het na zestien minuten 9-8 voor de thuisploeg. In het tweede kwart wordt er met hoog tempo wat afstand genomen van de Hagenaars: 15-11.

In de tweede helft wordt de voorsprong verder opgebouwd. De Hellenen hebben moeite met de 5-1-dekking van de Houtenaren met daarachter de sterk keepende Bjorn Brachten die zelfs nog een doelpuntje weet mee te pikken. Een voorsprong van tien doelpunten geeft coach Vladan Mijalkovic in het laatste kwartier de gelegenheid om zijn wisselspelers binnen de lijnen te brengen. A-junior Jelle Horsman weet gelijk brutaal te scoren: 33-21 en uiteindelijk wordt het 34-21.

Er was een mooie wisselwerking tussen publiek en spelers: het publiek heeft genoten van een prachtige wedstrijd met flitsende acties, de spelers genoten op hun beurt weer van de vele enthousiaste aanhangers wat hen af en toe vleugels leek te geven. Omdat nummer twee Quintus door een gelijkspel tegen Arnhem een puntje morste, loopt The Dome/Handbal Houten een punt uit in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen WHC/Hercules op het programma.

Doelpuntenmakers: Ruben de Bok (10), Milo Bos (5), Bram Versteegden (5), Rogier Teeuwissen (4), Novica Radevic (4), Boy van Eijk (1), Kyan van Berlo (1), Bjorn van Brachten (1), Rick van Soest (1), Jelle Horsman (1).