The Dome/Handbal Houten - WHC Hercules
The Dome/Handbal Houten - WHC Hercules Hanna Koops

Getergd The Dome/Handbal Houten haalt gram tegen Hagenaars

7 november 2022 om 09:22 Overig

HOUTEN Vorige week in de uitwedstrijd tegen het Haagse Hellas verloor The Dome/Handbal Houten voor het eerst dit seizoen. Afgelopen weekend stond de Eredivisieploeg uit Houten in de eigen Dome opnieuw tegenover een Haagse tegenstander, ditmaal niet Hellas maar stadgenoot WHC/Hercules.

Vanaf seconde één is duidelijk dat The Dome/Handbal Houten iets goed te maken heeft. De heren zijn er duidelijk op gebrand om voor eigen publiek een goede wedstrijd neer te zetten. En publiek is er, in The Dome is het gezellig druk en er heerst een goede sfeer. Na anderhalve minuut is het aanvoerder Ruben de Bok die de openingstreffer laat noteren, snel gevolgd door de 2-0 van Utrechter Sem Klinkenberg. Er wordt nog wel een keer tegen gescoord, maar daarna is het wederom De Bok die de 3-1 binnenschiet, gevolgd door de 4-1 in de vorm van een snelle break van Sam Tukker en vervolgens de 5-1 van Nils Idema.

WHC/Hercules speelt ondertussen een leuk, snel spel en ook de keeper van de Hagenaars keept goed. Dat brengt hen terug in de wedstrijd en zelfs op gelijke stand: 6-6. Maar hun foutjes in het vervolg worden genadeloos afgestraft door het getergde Houten en zo lopen de geelzwarten weer uit naar 11-7. Ook de Houtense goalie Bjorn Brachten staat goed te keepen en draagt mee aan de voorsprong die gestaag uitgroeit tot een ruststand van 19-14.

De tweede helft pakt Houten de draad weer op en laat zijn spierballen zien: 20-14, 21-14, 22-14, 23-14, 24-14, 25-14. WHC is het spoor helemaal bijster. Vooral Ruben de Bok en Nils Idema zijn zeer productief vanavond, Idema zet zelfs een 100%-score neer met negen doelpunten van zowel de rechterhoek als de rechteropbouw. Zoals je begrijpt is de wedstrijd dan al gespeeld.

Mooi om te zien dat ook Novica Radevic weer binnen de lijnen staat en zijn doelpuntjes meepikt, dat keeper Richard Meinicke in de tweede helft onder applaus zijn rentree maakt na een blessure en ook jongeling Justin Keuken pikt een aantal minuten mee op de rechterhoek. We zien nog een mooie vlieger van Kyan van Berlo die helaas cirkel is, desondanks scoort hij er toch nog vijf deze wedstrijd. Het laatste doelpunt is van Bram Versteegden die de eindstand van 41-24 op het scorebord zet. Na de zeperd van vorige week is Houten terug, en hoe!

Doelpuntenmakers: Nils Idema 9. Ruben de Bok 7, Kyan van Berlo 5, Sem Klinkenberg 4, Sjoerd Brakenhoff 4, Milo Bos 3, Sam Tukker 2, Boy van Eijk 2, Novica Radevic 2, Rogier Teeuwissen 1, Bram Versteegden 1.

Volgende week speelt The Dome/Handbal Houten uit tegen het Limburgse Bevo 2.