The Dome/Handbal Houten - PSV
The Dome/Handbal Houten - PSV Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten pakt koppositie in Eredivisie na moeizame overwinning

30 januari 2023 om 10:07 Sport

HOUTEN Zaterdag kwam PSV op bezoek in Houten voor de eredivisieconfrontatie met thuisploeg The Dome/Handbal Houten. Vooraf zou je denken dat dit voor Houten geen probleem zou moeten zijn (PSV staat één-na-laatste en Houten doet mee om het kampioenschap), maar de praktijk was anders.

In een volle Dome zijn het de Eindhovenaren die brutaal de leiding nemen: 0-1 en na tien minuten is het zelfs 3-6. Houten opent matig en heeft moeite met scoren. Het publiek wordt wel bij vlagen getrakteerd op mooie technische hoogstandjes van beide teams. Zo zien we met een mooie draaibal PSV de 5-7 op het scorebord zetten.

Na een kwartier zet Bram Versteegden de gelijkmaker op het scorebord. Dat betekent echter geenszins de ommekeer in de wedstrijd want het spel van Houten is slordig, daarnaast hebben de keepers moeite met op het oog houdbare afstandsschoten en dat wordt afgestraft: 11-13, 11-14, 11-15 en de wisselspelers van PSV staan op de banken. Houten geeft echter niet op: hoekspelers Kyan van Berlo en Sam Tukker tekenen op fraaie wijze de 13-16 en 14-16 aan wat tevens de ruststand is.

De tweede helft begint met twee treffers van Bram Versteegden waarvan nummer twee de fraaiste van de wedstrijd is: vanaf de negen meter van eigen helft ziet hij de keeper aan de overzijde voor zijn doel staan, bedenkt zich geen moment en gooit hem over de hele in het doel, prachtig! Ondanks de mooie goal zijn we de lastige PSV’ers nog lang niet kwijt, integendeel. We zien een gelijk opgaande wedstrijd en tot het eind is het spannend wie er wint.

Tot 21-23 ligt het initiatief bij PSV, dan trekt Houten de boel gelijk en gaat de score om en om tot 27-27. Dan scoort Houten weer tweemaal (29-27) en zien we een dubbele redding van keeper Richard Meinicke. PSV neemt een time-out en krabbelt weer op en maakt voor de zoveelste keer de gelijkmaker: 29-29. Weer zet Houten wat aan en zet een verschil van 31-29 op het scorebord. De resterende tijd is dan nog te kort voor de Eindhovenaren om dit nog te recht te zetten: eindstand: 31-30.

Met spel ver onder het niveau behaalt Houten de overwinning, een uiterst moeizame overwinning maar de twee punten blijven in The Dome. Omdat E&O gelijk wist te spelen tegen Quintus staat Houten met 29 punten één puntje voor op de drie belagers die in hun in de nek hijgen: Hellas, Quintus en BFC en zo is het dit seizoen een mooie competitie in de Eredivisie.