The Dome/Handbal Houten in actie tijdens een andere wedstrijd, tegen E&O
The Dome/Handbal Houten in actie tijdens een andere wedstrijd, tegen E&O Archief BDUMedia/Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten verliest clash om de koppositie

28 maart 2022 om 13:15 Overig

WAALWIJK/ HOUTEN Vrijdagavond was dan eindelijk de clash waar iedereen in de Eredivisie naar uitkeek: koploper Tachos tegen runner-up The Dome/Handbal Houten. Er was dan ook grote publieke belangstelling, zeker ook uit Houten. In een volle, sfeervolle sporthal De Slagen kreeg dit sterk meelevende publiek een spannende en mooie pot te zien die uiteindelijk nipt door de thuisclub gewonnen werd.

Houten gaat uitstekend van start en staat met 1-3 voor na vijf minuten gespeeld te hebben. Slecht afronden en het laten liggen van vrije kansen biedt Tachos echter de gelegenheid om terug te komen. In de tiende minuut komt de thuisclub voor het eerst op voorsprong: 6-5.

De Houtenaren zijn gewend aan een snel spelletje. De opbouw van de Waalwijkers is echter traag, maar wel effectief en hiermee bouwen zij hun voorsprong uit naar vier doelpunten: 10-6. Door een behoorlijke blessure van Jim Zengerink (hij komt na vijftien minuten met een zwaar gehavend gezicht niet meer terug in de wedstrijd), lijkt Houten enigszins aangeslagen. Desondanks weten zij de achterstand niet verder op te laten lopen en zo gaat er met 22-18 gerust worden.

Houten komt goed uit de kleedkamer en weet door keihard werken zich terug te knokken in de wedstrijd. Goed hoorbaar gesteund door het meegereisde publiek komt de stand na vijftig minuten spelen op een gelijke stand: 28-28. Een bloedstollende laatste fase volgt waarin Houten zelfs even de voorsprong pakt (31-32), maar uiteindelijk trekt Tachos aan het langste eind: 34-33.

Het publiek heeft kunnen genieten van een echte topwedstrijd van twee zeer aan elkaar gewaagde topteams van de Eredivisie. En ook de spelers en staf voelden zich gesteund door het publiek en genoten zichtbaar van de heerlijke sfeer in de goed gevulde sporthal.

Doelpuntenmakers voor Houten: Sem Klinkenberg 10, Rogier Teeuwissen 5, Ruben de Bok 5, Jasper Peters 4, Dennis Vesters 3 (waarvan 1 strafworp), Nils Idema 3, Milo Bos 2, Novica Radevic 1 en Sam Tukker 1.