The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten: Als het vuur gedoofd is…

Overig

HOUTEN Zaterdag kwam Hellas op bezoek bij The Dome/Handbal Houten en de thuisclub had wat goed te maken na de doordeweekse verliespartij tegen BFC. Daarnaast was het vorige keer een gelijkspel tegen de Haagse club (21-21); genoeg reden om volle bak er tegenaan te gaan…

In een warme Dome gaan de teams van start, fijn dat ook de geblesseerde Jim Zengerink weer inzetbaar is. En er lijkt in de eerste minuten meer energie in de Houtense ploeg te zitten dan we de afgelopen wedstrijden gezien hebben. Het is echter Hellas dat de score opent: 0-1. Tot 3-3 blijft de stand gelijk oplopen, dan is het echter de Haagse ploeg die uitloopt naar 4-7 en soms opvallend makkelijk door de Houtense verdediging weet te komen. Bij 6-13 neemt coach Freek Gielen dan ook een time-out. Direct daarna knalt Ruben de Bok een bal met veel overtuiging in het doel van de tegenstander. Brengt dat Houten terug in de wedstrijd?

Ondanks dat keeper Bjorn Brachten verschillende schoten op een rij weet te keren en zelfs een vliegertje briljant weet te redden, ziet Houten echter geen kans om dichterbij te komen. Het lukt de aanvallers van Houten simpelweg niet te scoren waardoor een 8-17 ruststand een logisch gevolg is.

De tweede helft begint met een redding van Helleen en oud-Houtenspeler Caspar Hovingh die deze wedstrijd net als zijn collega aan de overkant een goede partij staat te keepen. Als zijn doel vanwege een tijdstraf van een van de andere spelers leeg is, weet Houten tweemaal op rij de bal in het lege doel te gooien en brengt hiermee de achterstand terug tot zes doelpunten (19-25), maar uiteindelijk wordt het 23-30. Helaas weer een matige pot van Houten, daarnaast floten ook de scheidsrechters niet hun beste wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Dennis Vesters 6 (waarvan 4 strafworpen), Nils Idema 4, Tim Zonneveld 4, Jeffey van Gulik 3, Rogier Teeuwissen 2 en Sem Klinkenberg 1, Milo Bos 1, Ruben de Bok 1, Bjorn Brachten 1.

Door dit verlies, is Tachos definitief kampioen van de Eredivise geworden. Namens Houten van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en heel veel succes in de BeNe League volgend seizoen!

The Dome/Handbal Houten speelt de komende twee zaterdagen nog uit tegen DFS/Arnhem en eindigt de competitie met een thuiswedstrijd zaterdag 28 mei tegen de reserves van Aalsmeer.

The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas
The Dome/Handbal Houten - Hellas
advertentie