Afbeelding
Hanna Koops

Vuur weer terug bij The Dome/Handbal Houten

30 september 2019 om 09:33 Overig

HOUTEN De mannen van The Dome/Handbal Houten kenden vorige speelronde tegen AtomiX een off-day en konden afgelopen zaterdag weer vol aan de bak. Ditmaal kwamen de handballers van Sporting Pelt op bezoek in de Houtense handbalarena. De Belgische ploeg wist tot nu toe twee keer te winnen in de grensoverschrijdende BeNe-League en verloren nipt van de kampioen van vorig seizoen Achilles Bocholt. Als de Houtenaren kans wilden maken, moesten ze uit een ander vaatje tappen dan vorige week.

Op de bank bij Houten mochten twee jongelingen plaatsnemen: 'lefty' Tim Zonneveld, die vorige week zijn eerste speeltijd kreeg op dit niveau, en Tim Klinkenberg, de talentvolle keeper die dit seizoen overgekomen is van de A-jeugd. Ze zouden deze wedstrijd geen speeltijd krijgen, maar groot compliment dat ze aansluiting hebben bij de selectie.

De wedstrijd begint met reddingen van de keepers aan beide zijden. Uiteindelijk is het Tommy Falke die uit een felle break het eerste punt op het scorebord zet. Hij zou zich ontpoppen tot plaaggeest van de Houtenaren deze wedstrijd. Thies Berendsen scoort al snel de 2-2. Vorige wedstrijd tegen AtomiX wist hij pas vlak voor rust zijn enige doelpunt te scoren, dus fijn voor hem om al snel van de nul af te zijn. 

De strijd gaat gelijk op in de eerste periode en goed om te zien dat het vuur terug is bij Houten! Er is weer beleving zowel in het veld als op de bank. Elk doelpunt wordt meegevierd en zo hoort het ook te zijn. Om en om wordt er gescoord en er zijn verschillende doelpuntmakers. Houten loopt uit van 8-8 naar 9-8 via een doelpunt van Sonni de Jonge. De volgende aanval stuurt Thies Berendsen de verdediging met een schijnbeweging het bos en maakt hij de 10-8.

Voor Sporting-coach Martin Vlijm is dat het moment om een time-out te nemen. Na de time-out neemt de thuisploeg opnieuw het initiatief. Een break-out wordt nog gekeerd door de Nederlandse keeper in Vlaamse dienst Thijs van Leeuwen, maar de aanval daarna pakt Thies Berendsen de draad weer op en maakt de 11-8. Pelt blijft echter in de buurt van Houten: 11-10, 13-10, 13-12, 16-13 en via alweer een break van Tommie Falke wordt het 17-16. Een vrije kans van Falke komt hard tegen het hoofd van Kregten. Hij zit niet, maar daar is weleens rood voor gegeven. Twintig seconden voor rust neemt coach Rick Louw zijn time-out en zet de poppetjes nog even op de goede plek. Enigszins gelukkig zet Sonni de Jonge daarop een ruststand van 19-17 op het scorebord. Voor het publiek is het genieten. Het is een echte wedstrijd in The Dome.

De tweede helft neemt keeper Youri Denert plaats onder de lat bij Sporting en hij begint gelijk met een redding. De Peltenaren weten vervolgens op gelijke hoogte te komen: 19-19. Brutaal pakken zij direct daarna de voorsprong: 19-20. Houten herpakt zich echter en loopt via doelpunten van cirkelspeler Hoefnagels, De Jonge, de snelle Teeuwissen en wederom Hoefnagels naar 23-20.

Een rommelige fase volgt waarin de foutjes van Houten genadeloos afgestraft worden door Pelt, via vooral break-outs van Falke. Een 27-27-stand is het gevolg. Het publiek van beide teams schreeuwt zich schor om hun team in de eindfase nog wat extra's te geven. Jarn van Gool, die steeds beter in vorm komt, scoort met een vliegertje 37-34! Winnaar lijkt Houten te worden. Of toch niet?

Een spannende eindfase volgt waarin we tweeminutenstraffen voor de coaches zien, er empty goals zijn en Sporting offensiever gaat verdedigen. Via een zevenmeter wordt het 38-36 en vervolgens 38-37. En dan in de laatste seconden van de wedstrijd verspeelt Houten de bal. De tegenstander krijgt deze echter niet tijdig onder controle en dan brengt het eindsignaal de verlossing en de knappe overwinning voor de thuisploeg!
 

Doelpuntenmakers aan Houtense zijde: Thies Berendsen (14), Sonni de Jonge (9), Stijn Hoefnagels (4), Rogier Teeuwissen (3), Jarn van Gool (3), Noelvis Robles Reve (3), Tobias Marx (1) en Wouter Pronk (1).

Zaterdag 5 oktober spelen de Houtenaren om 19.00 uur in en tegen Visé. Hangt er dan weer een stunt in de lucht?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie