Afbeelding
The Dome/Handbal Houten

The Dome/ HandbalHouten haakt af in titelstrijd

12 mei 2022 om 12:54 Overig

HOUTEN Op een doordeweekse avond stond de inhaalwedstrijd van The Dome/Handbal Houten tegen BFC gepland. Na eerder in de competitie met 29-17 ruim van de Limburgers verloren te hebben had Houten wat goed te maken. Payback time? Of zou Houten opnieuw punten morsen tegen de nummer drie van de ranglijst om definitief af te haken in de strijd om het kampioenschap? Het affiche was in ieder geval interessant genoeg om bijna de gehele selectie van Tachos af te laten reizen naar het midden van het land.
The Dome/Handbal Houten gaat van start zonder Jim Zengerink die vorige wedstijd onfortuinlijk uitviel. Versterking is er van Rick van Soest en Sam Tukker van Heren 2.

BFC begint in de eerste helft met een offensieve dekking wat tot foutjes bij Houten leidt en een 0-2 achterstand tot gevolg heeft. Houten herstelt zich echter goed, onderschept ballen en gesterkt door een goed keepende Bjorn Brachten gaan ze er op en erover naar een 11-7 voorsprong. Weer een rommelige fase van de thuisploeg doet BFC echter weer terugkomen in de wedstrijd en met een minimale voorsprong gaat Houten de rust in: 15-14.

De tweede helft gaat van start en Houten heeft het moeilijk tegen de Limburgers, hun spel ligt hen niet, er wordt niet echt als team samen gespeeld en de echte passie ontbreekt. Nadat het lang gelijk opgaat (tot de stand 22-22), pakt BFC dan ook brutaal het initiatief over en loopt zelfs vier doelpunten uit naar 26-30. In de laatste fase probeert Houten het nog wel en weet het nog knap terug te komen naar 29-30 maar het is dan al te laat en de scheidsrechters fluiten af. Met nog drie wedstrijden te gaan, zal Houten de achterstand op Tachos logischerwijs niet meer inhalen.

En de mannen van Tachos? Die namen in de kantine van The Dome alvast een ingetogen voorproefje op hun kampioensfeestje dat er ongetwijfeld zal komen.

Doelpuntenmakers: Sem Klinkenberg 8, Dennis Vesters 6 (waarvan 1 strafworp), Milo Bos 4, Ruben de Bok 4, Nils Idema 3, Jasper Peters 1, Rogier Teeuwissen 1 en Tim Zonneveld 2.

Aanstaande zaterdag speelt The Dome/Handbal Houten om 19.00 uur tegen Hellas. Iedereen is dan weer van harte welkom in The Dome in Houten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?