The Dome/Handbal Houten winterkampioen
The Dome/Handbal Houten winterkampioen Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten winterkampioen!

20 december 2021 om 11:51 Tafeltennis

HOUTEN Dat het team bij de betere teams van de Eredivisie thuishoort, werd na een aantal wedstrijden al snel duidelijk maar dat ze eind 2021 bovenaan staan is boven verwachting. Maar goed als je slechts één wedstrijd verliest en één gelijkspeelt is het wellicht een logische stand. Dat het niet altijd naar wens gaat is inherent aan een jeugdig en relatief onervaren team.

Zo ook de wedstrijd in Den Haag tegen een vooraf ook lastig ingeschatte tegenstander, als je dan zelf niet volle bak van start gaat heb je een uitdaging. Na negen minuten een achterstand van 5-1, na tweeëntwintig minuten een achterstand van 11-4? Werk aan de winkel! Langzamerhand komt de verdediging beter te staan en worden er minder kansen gemist waardoor bij rust de stand 11-8 is. Over zowel de 11 als de 8 is veel te zeggen, de kleedkamer was voor Freek dan ook een mooie locatie om een en ander duidelijk te maken.

Vol élan en met de wil om er gezamenlijk meer uit te halen komen onze mannen de kleedkamer uit. Door goed keeperswerk van Bjorn Brachten wordt de achterstand in de tiende minuut teruggebracht tot 15-14. En drie minuten voor tijd wordt het knokken voor een goed resultaat zelfs beloond met een voorsprong van 20-21! Vervolgens wordt het 21-21 en volgt er een spannende slotfase. Over en weer worden kansen gemist en met nog twintig seconden te spelen en in balbezit lijkt het er op dat Houten de twee punten mee naar huis zou nemen. In de time-out van Freek worden er goede afspraken gemaakt maar helaas is de uitvoering niet naar wens. Te vroeg wordt er geschoten en het schot wordt gekeerd wat Hellas nog de gelegenheid geeft tot een laatste snelle tegenaanval. Dat levert hen een strafworp op en een bijna zekere winst. Bij de vijf eerdere strafworpen waren de Houtense keepers immers kansloos… Bjorn denkt daar echter anders over en… hij pakt de strafworp en brengt Houten zo toch nog het gelijkspel!

Achteraf blij met het ene punt maar vooral ook met het tonen van de juiste teamgeest en werklust. En ondanks het gelijke spel in Den Haag sluiten onze heren het jaar 2021 als koploper af. Nu even wat rust en op 8 januari weer verder met de competitie met de wedstrijd tegen DFS, aanvang 19.00 uur in The Dome.

Doelpuntenmakers: Dennis Vesters 7, Milo Bos 4, Kyan van Berlo 3, Ruben de Bok 3, Jasper Peters 1, Boy van Eijk 1, Sem Klinkenberg 1 en Rogier Teeuwissen 1.