Sasja en Valentino
Sasja en Valentino Dagmar Lap

800 kilo liefde

7 juni 2023 om 12:15 Zakelijk

HOUTEN ,,Dit is niks voor jou veel te groot” zegt mijn lief. Hij heeft het over een paard, dat we tegen zijn gekomen in België tijdens een weekendje weg. ,,Je hebt er al 1 die iets mankeert.” Maar ik ben verliefd. Tot over mijn oren. Het is een tijdbom want het kan ieder moment afgelopen zijn dus niet huilen als hij het loodje legt drukt hij me op mijn hart.

Met veel te grote voeten, voor in x (net als die van mij) en achter in o, een stokmaat van 1.84 en een gewicht van 800 kilo past Valentino niet echt bij mij. Hij is 10 jaar oud als hij in 2012 uit de veewagen stapt en ik het halstertouw overneem van de chauffeur. Die neemt de stal waar we naartoe lopen onderzoekend op. Valantino moet flink bukken om door de deur te kunnen en ik merk meteen, dat hij daar niet van gediend is. Bukken is niet zijn ding. Hij kijkt het liefst hoog over alles heen. Gelukkig is het eind mei en kan hij de wei in. Dat is nieuw voor hem dus hij is heel verbaasd en raast heen en weer. Mijn lief en ik staan angstig langs de kant, bang dat hij iets breekt. Gelukkig gaat het goed, maar we moeten wel op zoek naar een hele grote stal. Valentino heeft een cyste in zijn voet. Een gat in het bot. Als dat groter wordt dan kan het afgelopen zijn. Een beetje artrose hier en een beetje artrose daar. Zijn gezondheid is verre van ideaal. Een onverstandige aankoop. 

Hij krijgt speciale hoefijzers, een infuus dat zijn botstructuur helpt sterker te blijven, de nodige supplementen en mijn verliefdheid. Hij kijkt in het begin vooral boos naar me, maar aan het eind van die zomer van 2012 is hij ook verliefd op mij. Mijn eigen King Kong. Imposant, maar met een heel klein hartje van goud. De eerste jaren bij iedere misstap ben ik bang voor de bewuste voet met de gevaarlijke cyste. Maar die angst wordt steeds minder als het goed blijft gaan en hij de sterren van de hemel loopt. Hij hoeft het in de dressuurring vaak niet eens goed te doen. Als hij op de jury afloopt, heeft hij door zijn voorkomen en sprekende hoofd al gewonnen. De artrose wordt op enig moment lastig en we rijden geen wedstrijden meer. Hij loopt heerlijk in de wei. Maar het wordt steeds lastiger, hij heeft inmiddels een behoorlijke medicijnkast. Met net 21 jaar is hij dit jaar een statige opa met een heel goed humeur. Ik ben dankbaar en trots dat het zo goed gaat. Tot ik afgelopen donderdag wordt gebeld door stal. Heel vroeg en dat is geen goed nieuws. Valentino heeft koliek en de dierenarts constateert een slag in zijn darm. Ik vraag de dierenarts meerdere keren of ze het echt zeker weet. De pijnstilling helpt hem niet. In de wei slaapt hij in terwijl ik hem in de ogen kijk. Mooier kan het eigenlijk niet. Maar 800 kilo liefde loslaten is niet zo makkelijk. Dankbaar dat hij in mijn leven is geweest. En dankbaar dat we onlangs deze foto nog voor de winkel hebben gemaakt al had ik er liever een ander verhaal geschreven. De foto is genomen om deze jurk van Oneseason op deze pagina aan u te laten zien. Maar wie kijkt er nog naar de jurk als hij ernaast staat? Niemand in de wereld keek zo lief naar me als hij. Rust zacht grote jongen.

Het zijn mooie zomerse dagen dus dan is het heerlijk om een vleugje wit aan je garderobe toe te voegen. Jorinde draagt op de foto rechts een korte broek van Red Button. In meerdere kleuren op voorraad. De top is van Fos met een elastische onderkant. Er komen deze week heel veel leuke nieuwe printjes binnen. Ester draagt een lange witte broek van Red Button in combinatie met een mooi shirt met vrouwelijke mouwtjes van Orientique.

Op de foto links draag ik een losvallende jurk van Fos Fashion. Dit model is populair bij onze klanten. Dus iedere keer als er nieuwe kleuren of printjes zijn, dan zorg ik dat ik ze in de winkel heb! Een heel fijn model ook voor vollere vrouwen en gemaakt van linnen en viscose.

,,Gaat het wel met je?” vraagt een dame als ik de winkel binnenkom. Zij staat in de rij om af te rekenen. Ik heb vier uur geslapen en word vroeg wakker met een gat in mijn hart. ,,Jawel” zeg ik. En dat is geen leugen. Hoe verdrietig ook, probeer ik te koesteren wat er allemaal nog wel is. Ze knikt instemmend. Ook zij heeft haar portie de afgelopen tijd gehad. Zonder liefde geen verdriet. En zonder klanten geen winkel. Dus ik hoop dat u ook deze week weer gezellig bij ons komt winkelen. Want er zijn eindelijk weer nieuwe zomerbroeken binnen. En jurken. En rokken. Ik wens u een mooie week!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Jorinde en Ester in Red Button, Fos Fashion en Orientique
Sasja in een jurk van FOS
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie