Sasja in Elias Rumelis
Sasja in Elias Rumelis Dagmar Lap

Steenrijk

11 januari 2023 om 12:12 Zakelijk

HOUTEN Ik ruim de kerstversiering op en vind het staatslot voor de staatsloterij. Natuurlijk niets gewonnen. Ik maak er een prop van en gooi het papiertje in de prullenmand. Niemand in onze familie heeft iets gewonnen. Je vraagt je af wie er wel iets wint. Ik ben er altijd al voorstander geweest om aan meer mensen een kleiner bedrag te geven.

Beter dan die absurde hoofdprijs. Een heleboel mensen blij maken, lijkt me toch echt beter. Want wat moet een mens met 27 miljoen? Wellicht is mijn idee marketingtechnisch minder interessant want al die loterijen doen het zo. Maar het blijft in mijn hoofd een gemiste kans. Ik mijmer nog een beetje door terwijl ik rondjes loop met mijn paard Valentino van 20 jaar oud. De winter is lastig voor zijn artrose dus korte wandelingen zijn beter dan één keer per dag een lange. Het is saai wandelen en hij kijkt alsof hij zich verveelt. Ik besluit om het terrein af te gaan. Het is vroeg in de morgen en ik verwacht geen verlate vuurwerknallen. Daar wordt hij namelijk niet blij van en hij is met zijn 1.84 meter behoorlijk indrukwekkend als hij probeert te vluchten. Het vuurwerk was prachtig dit jaar, maar ook voor veel dieren angstig en stressvol. Jammer dat het zoveel dagen voor de jaarwisseling en daarna door blijft gaan. We lopen samen door een schitterende nieuwbouwwijk. Voorheen een boerenweggetje en goed geschikt om met de paarden te wandelen. Nu lijken wij er niet meer thuis te horen. Mensen kijken verbaasd op en snappen niet dat het slim is om even wat gas terug te nemen als je een paard passeert. Eindelijk kunnen we linksaf en lopen een kleine boomgaard in. Knisperende bladeren. De natuur gaat hier zijn eigen gang. Boomwortels die alle kanten op groeien, we zigzaggen een beetje heen en weer. Het gaat Valentino beter af dan mij. We zijn aan het einde gekomen want daar staat een hek. Dat durf ik niet open te doen. Geen idee of je daar mag lopen. We keren om en ik zie in mijn ooghoek iets glinsteren. In een tak van een metershoge boom. Het is lastig om dichterbij te komen want Valentino moet ervoor bukken om wat laaghangende (kale) takken te ontwijken en dat doet hij niet graag. Ik probeer de tak te bereiken. Het lukt me! Het is een gekleurd steentje. Ik pak het op en zie dat er een tekstje op staat: ‘This is your year’. Het steentje is heel mooi beschilderd. Het glinstert in de zon. Vrolijk loop ik terug met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik voel me steenrijk met dit kleine steentje. Zo leuk! Zomaar gevonden! En later op de dag, als ik via google het project “thekindnessrockproject” vind, dan glimlach ik weer. Wat een grappig en waardevol initiatief. Ik denk dat mijn steentje een product is van dit project! Overal ter wereld steentjes achterlaten met leuke bemoedigende woorden.  Een leuk voornemen voor 2023. Af en toe ergens een mooi steentje neerleggen voor iemand. Mijn kleinkinderen en ik gaan in ieder geval aan de slag!

,,Ik win nooit wat” lacht de dame die haar prijs komt ophalen. Iedere week is er de It Rains Fashion loterij onder klanten die bij ons gekocht hebben. En de winkans is groot. Een fijne corduroybroek van Red Button heeft ze gewonnen en daar is ze heel blij mee. Ze zoekt er nog twee mooie tops bij uit in onze sale. ,,Ik hou van setjes” zegt ze en verlaat vrolijk onze winkel. 

Nederland is weer aan het werk. Nieuwe doelstellingen. Nieuwe ambities. We krijgen veel dames die aan het solliciteren zijn of starten in een nieuwe baan. Soms is strak in het pak dan nodig. Op de grote foto draag ik een pak van Elias Rumelis. Een flarepants met een oversized blazer. Dit pak hebben we ook in een prachtige kleur donkerblauw en in het zwart. Op de Foto linksonder draagt Kim een pak van Nikkie. De natuurtinten gaat u ook dit voorjaar nog vaak zien. Wij houden er erg van! De broek heeft een taps toelopende pijp. De riem krijgt u er gratis bij. Op de foto rechtsonder draagt Anja een pak van Fifth House. Deze knalkleur ziet u op dit moment al veel voorbij komen bij verschillende merken. De broek en blazer hebben een klassieke pasvorm. Dit pak hebben we ingekocht tot en met maat 46. 

Even lekker rondneuzen in de sale of uw zakelijke outfits aanvullen. Genoeg reden om weer even gezellig bij ons binnen te lopen. Ik wens u allemaal een gezond 2023! Want als je gezond bent dan ben je steenrijk. Dat wordt de tekst voor mijn eerste steentje.

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Kim in NIKKIE
Anja in Fifth House
Afbeelding
advertentie
advertentie