Elisa en Sasja in een jurkje van Acces
Elisa en Sasja in een jurkje van Acces Dagmar Lap

Mode met lef

22 maart 2023 om 12:19 Zakelijk

HOUTEN Als een wervelwind komt ze binnen. Samen met haar man. ,,Ik ben zo zenuwachtig” zegt ze. ,,De hele ochtend al. Het voelt alsof ik naar de slachtbank wordt gebracht.” Ze heeft een hekel aan winkelen. Niet een beetje maar echt een grote hekel. Maar haar man houdt er wel van en vandaag moet ze eraan geloven.

Pak maar wat voor me, dan begin ik te passen” zegt ze met een zucht. Ze rolt met haar ogen: ,,We hebben een feestje vanavond dus ik moet wel.” Haar man heeft een aantal outfits gezien op onze social media. Ze heeft al eerder bij me geshopt dus ik kan al een beetje inschatten wat ze wel en niet wil proberen. ,,Oh de slachtbank”, roept ze luid en ze begint zich om te kleden. Ik kom zo snel mogelijk met nieuwe kledingstukken aan. Ze houdt van vaart maken. Onze strijkplank vult zich met kleding die wordt afgekeurd. Ik mis mijn zaterdaghulp, Elisa die vrij is. Normaal ruimt zij snel alles weg en houden we overzicht. Er ontstaat een rij voor de paskamer en ik heb onvoldoende tijd om alle klanten te helpen. En al helemaal geen tijd voor een beetje extra aandacht. Daarom stuur ik mijn zoon Max een whatsapp. Help! typ ik met een paar wanhopige smileys erbij.

Het lukt goed met mijn klant. Een mooie wijdvallende jurk voor het feest, prachtige basisbroek van Spanx, de truitjes van ons eigen merk in vrolijke voorjaarskleuren en een witte broek. ,,Ik heb nog iets leuks voor je” zeg ik. Van ons nieuwe merk Orientique een fijn linnen broekje met bijpassende top. ,,Nu denk je misschien mwah” zegt ik, ,,maar wacht maar over een paar maanden als het warm is. Dan ben je me dankbaar.” Ze denkt inderdaad mwah, maar past het toch aan het pak beland op de ja-stapel. ,,Heb ik alvast wat voor Griekenland” zegt ze. Omdat ze daar een huis hebben, heeft ze ook een garderobe met items speciaal voor de bloedhitte. Ik pak het pak dat ik op de foto linksonder draag ook voor haar. ,,Dat ik een huis in Griekenland heb wil niet zeggen dat ik eruit wil zien als Demis Roussos” mompelt ze. Haar man wil graag dat ze het past want hij vindt het leuk. Je moet er een beetje lef voor hebben. Dat heeft deze klant zeker, maar de combinatie gaat haar toch te ver. Max arriveert gelukkig redelijk snel. Hij rekent af, zodat ik verder kan met het helpen van de klanten. 

Helemaal uit Venhuizen komen de lieve dame met heer die netjes hebben gewacht tot er tijd is om te passen. Dat maakt me wel trots, dat iemand zo’n eind komt rijden voor onze kleine winkel. Ze heeft ook zin om haar garderobe klaar te maken voor het voorjaar. We bespreken wat er nog mist in haar kast. ,,Heb je al een faux leather legging van Spanx” vraag ik? Nee die niet, maar wel andere leggings, is haar antwoord. ,,Probeer er eens aan” zeg ik. Een Spanxlegging is niet te vergelijken met welke legging dan ook. Zodra je deze hebt wil je niet anders meer. En het is echt een goed basisitem. Met shirt, vest en sneakers de perfecte casual outfit. Ook voor op reis. Met een mooie blouse, blazerjasje en laarsjes ook perfect voor een feestje of een etentje. ,,Het is echt niet iets wat ik zelf zou pakken” zegt ze. ,,Kan dit wel op mijn leeftijd?” Ze heeft een heel goed figuur dus mijn antwoord is ‘ja’ en meneer is het daar helemaal mee eens. Ze probeert hem aan en is verkocht. ,,Ik weet niet of ik hem met iets korts durf aan te trekken hoor”,  zegt ze. Ik overtuig haar ervan dat dat echt prima kan. Er is een beetje lef voor nodig, maar je kan het echt hebben, druk ik haar op het hart.

Durven op te vallen in de grijze menigte. Door je benen te laten zien, zoals Elisa en ik doen op de grote foto in een geweldig leuk jurkje van Acces Fashion. Of door veel kleur te gebruiken in combinatie met een spannend jasje, zoals Anja doet op de foto rechtsonder. Het fijne broekje dat ze erbij draagt is van Red Button en hebben we in beige, roze en lime. ,,Mode met lef, wat is dat nou opeens” zegt mijn zoon. We pakken nog even de doos met prachtige jurken uit die Oneseason zojuist heeft geleverd. ,,Nou gewoon, als je met iets totaal anders voor de dag komt dan men van je verwacht” zeg ik. ,,Maar als je altijd gedurfde kleding draagt dan verwacht iedereen dat van je en dan gaat dat toch niet op” zegt hij. Gedurfd, basis of supercomfortabel. We hebben dit seizoen een geweldige collectie. Het is dus echt de moeite waard even bij ons binnen te kijken. Ik wens u een week vol mode met lef. Gewoon leuk om te zien toch?

Sasja van der Knoop

Sasja in een wijde broek en top van Acces
Anja combineert Red Button, Acces en ons eigen label
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie