Patries en Sasja in shorts van Nikkie
Patries en Sasja in shorts van Nikkie Dagmar Lap

De werkelijkheid is vaak leuker

1 februari 2023 om 12:19 Zakelijk

HOUTEN ,,Als ik haar heb opgeknapt, dan zoek ik een goed huis voor haar want een Fries paard is niks voor mij” zeg ik tegen mijn zoon. Hij heeft het 3 jarige beestje meegenomen van de paardenmarkt. Ze stond klaar om te worden ingeladen voor het slachthuis.

Schurft, bokvoeten en een volledig verwaarloost gebit. Ik zie een aantal kiesjes loshangen en voel kwaadheid over de wijze waarop mensen met dit diertje zijn omgegaan. ,,Waarom wil je geen Fries” vraagt mijn zoon? ,,Dat zijn trage diesels en ik houd van paarden met pit”, zeg ik. Inmiddels zijn we bijna 9 jaar verder en is mijn Friesje het beste paard, dat ik ooit heb gehad. Verstandig, braaf en altijd vol spirit. Er zijn dus ook turbofriezen en niet alleen dieseltjes.

,,Ga terug naar je eigen land!’, roept de man voor me in de rij bij de kassa. Hij heeft het tegen mijn vriendin met een donkere huidskleur. Mijn vriendin is niet op haar mondje gevallen. ,,Dit is mijn land meneer” is haar antwoord en ze legt de boodschappen op de band. Het is heel intimiderend. En ik ga met meneer in discussie. Een scheldtirade volgt. Mijn vriendin laat het zwijgend over zich heen komen. Om ons heen verzamelt zich een groepje mensen. Niemand doet iets. Nadat de supermarktmanager de boel heeft bedaard, komt er een oudere dame naar ons toe. ,,Sorry meid” zegt ze tegen mijn vriendin, ,,ik ben nu bijna 90. Maar nog steeds ben ik verbaasd over zoveel domheid.” In de auto zie ik, dat mijn vriendin behoorlijk van streek is. Verdorie wat bezielde die man! Mijn vriendin is geboren en getogen in Amsterdam, beeldig mooi en slim. Nooit een dag niet gewerkt en staat voor iedereen klaar.

De navigatie zegt dat ik rechtsaf moet, maar ik sta links voorgesorteerd. Ik ben in een vreemde stad en rijd wat aarzelend, omdat ik de weg zoek. Getoeter vanuit de auto achter me. Onzeker kijk ik in de achteruitkijkspiegel. De bestuurder achter me tikt op zijn voorhoofd, steekt zijn middelvinger op en blijft toeteren. Dan passeert hij me, draait zijn raam open en roept: leer eerst autorijden stom wijf! Geschrokken rijd ik door en mis de afslag. De weg even niet kunnen vinden. Kan iedereen overkomen toch? Waarom zoveel agressie?

,,Er staat hier een buitenlander om de pastas op te halen” appt mijn klant me. Ik ben erg druk en een Marrokaanse vriendin heeft aangeboden de bestellingen rond te brengen en de pastassen op te halen. ,,Ik vertrouw die lui niet” zegt mijn klant, dus vraag daarom maar even aan je of dit wel de bedoeling is. ,,Je kunt het gerust meegeven” app ik. Voorzichtig zijn moet helaas wel tegenwoordig, maar laat je niet verleiden tot een vooroordeel. 

Of je nu wilt of niet, iedereen heeft vooroordelen. Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom, zei Albert Einstein. En dat is echt zo! Ze ontstaan vaak uit algemene beeldvorming en onwetendheid. En zijn zeker niet altijd kwaad bedoeld. Vooroordelen, ook in onze winkel als het om kleding gaat. Dat staat me niet, daar ben ik te klein voor, daar ben ik te dik voor, daar ben ik te oud voor. Gelukkig is de werkelijkheid vaak beter en leuker!

De grote foto laat goed zien, dat we tussen de seizoenen inzitten. Patries en ik dragen allebei een short en vegan vest van Nikkie in combinatie met een lekkere warme trui van Elias Rumelis. (Alles SALE) Met een dikke panty kunnen we deze combinatie nu goed aan. En straks als het zonnetje schijnt gaat de panty uit en worden de truien ingewisseld voor vrolijke shirtjes. Op de foto linksonder draag ik een Vegan rok van Fifth House. (Alles SALE). Op de foto rechtsonder draagt Regina een pantalon en blazer van Favs, Hele goede kwaliteit. En zeg nou zelf. Een zwarte blazer is een belangrijk item in je garderobe. We hebben er nog een paar in ons SALEREK hangen.

We gaan onze final sale in! En dat betekent stapelkorting. Op onze saletafel: 1 Artikel 50%, 2 artikelen 60% en 3 artikelen 70%. Al onze zwarte broeken van Corel liggen er ook bij en laatste winterbroeken in van Red Button. De eerste dozen van de nieuwe collectie van Red Button en Ibana hebben we al uitgepakt. Heerlijke frisse zomerkleuren. Fijne jeans in een lichte of medium blauw. Het is zeker de moeite waard ook deze week weer even bij ons binnen te lopen. Ik wens u een fijne week!

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in een vegan rok van Fifth House
Afbeelding
Regina in een blazer en broek van FAVS
advertentie
advertentie