Sasja en Anja in Red Button en OOTD
Sasja en Anja in Red Button en OOTD Dagmar Lap

Groen blaadje

15 maart 2023 om 12:34 Zakelijk

,,Hij is met haar naar ons vakantiehuis in Italië”, snikt de dame in de paskamer. Ze is van middelbare leeftijd en meer dan beeldig. Menig jonge vent draait er zijn hoofd voor om. Voor haar man is het gras aan de overkant echter altijd groener. En bij voorkeur ook nog een groen blaadje. Het is niet de eerste keer dat ze een traan laat in ons pashok.

Ze is al diverse keren onder het mes geweest. Want haar man vond een D-cup wel mooi. Haar ogen zijn groter dan ooit en haar wimpers langer dan lang. Ze let op haar voeding, zegt ze en dat werpt zijn vruchten af. Ze is perfect en toch is haar man voor de zoveelste keer voor een ander gevallen. En weer jonger. Ruim dertig jaar jonger. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Als deze man van een groen blaadje houdt, dan komt het gewoon niet meer goed met hen. ,,Heb je wel eens aan hem gevraagd waarom hij steeds weer buiten de pot piest?” vraag ik. ,,Hij zegt dat hij van me houdt en dat hij het zelf ook niet snapt.” Ze koopt een flinke lading kleding. Duidelijk om zichzelf te troosten. Voor onze omzet fijn, maar ik word er toch niet blij van. Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken. Een beetje buiten mijn boekje, maar iemand moet het zeggen. ,,Als jij geen consequenties aan zijn gedrag verbindt dan gaat het niet veranderen. En je moet zelf veranderen” zeg ik. ,,Niet meer de huilende vrouw die zit te wachten tot hij zijn groene blaadje op heeft.” Ze kijkt me verbaasd aan. ,,Wat zou ik dan moeten doen/” vraagt ze? ,,Leven!” zeg ik. ,,Zorg dat je herinneringen maakt. Plezier hebt. Je komt nu al drie jaar in mijn winkel en je huilt bijna altijd. Terwijl je echt zoveel hebt om blij mee te zijn.” Ze tuit haar mond en haar ogen schieten vuur. Ik bedenk dat ik misschien beter mijn mond had kunnen houden. Het is niet de eerste keer dat er van alles uit rolt dat niet gewaardeerd wordt. Ze rekent af en ik praat over wat er allemaal nog komen gaat. Koetjes en kalfjes, maar het voelt ongemakkelijk. Ik begin de gepaste kleding op te vouwen en ben bijna klaar als de deur weer open gaat. Ze is terug en brengt me een prachtig boeket bloemen. ,,Bedankt dat je me de waarheid hebt gezegd. Wat mij betreft blijft hij bij het groene blaadje.” ,,De bladeren zijn in de herfst ook enorm mooi” zeg ik met een knipoog, ,,vergeet dat niet!”

De winkel hangt vol met nieuwe collectie. Met de nadruk op vol. Een inschattingsfoutje. Er is geen plekje onbenut als ik klaar ben met het inruimen van de laatste dozen. Ons eigen label heeft geleverd en omdat dat zo populair is heb ik meer laten produceren dan vorig seizoen. Op de foto rechtsonder draagt Anja een van onze basistruitjes in een prachtige kleur. Geel, oranje, groen, aqua, paars, wit, zwart, beige, zand, en fuchsia. Basis of met een leuk detail. Een ronde hals of een v-hals. Anja combineert met een broek van Thatsme en een jasje van Orientique. Dit laatste merk heeft veel kleur, bijzondere prints en alles is gemaakt van organisch materiaal. Ook heel geschikt voor vollere dames. Op de foto linksonder draag ik een linnen damespak van Zilch. Ook weer zo’n prachtige kleur! Maat XS tot en met XXL. 

Ik doe de gordijnen open en ik zie zon! Totaal onverwacht, maar wel heel welkom. We moeten namelijk dringend foto’s maken voor ‘t Groentje. Ik stuur Dagmar, onze fotograaf, snel een appje en ze kan! Maar het is zaterdag en dan is het enorm onhandig om foto’s te maken. Het geeft rommel en eigenlijk wil ik alle tijd aan de klanten besteden. Ik heb geen keus, maar jammer is het wel. Anja, mijn collega kan ook komen. Op de grote foto ziet u het resultaat. Ik draag een broek in joggermodel van katoen van Red Button. Superfomfortabel en in verschillende kleuren. De top heeft een elastische onderkant en hebben we ook in blauw. En die laat Anja hier zien in combinatie met een nettere broek van Red Button.

Een paar dappere viooltjes die al maanden in een kistje in de tuin staan krijgen eindelijk een plekje in de bloembak. Mijn kleinzoon helpt me mee. ,,Kijk oma nieuwe blaadjes” zegt hij. ,,Ik vind alle blaadjes mooi” zegt hij met een brede glimlach en glinsterende ogen. Ik ook, lieve jongen, denk ik. 

We kunnen iedereen aankleden dit voorjaar! Alle maten en alle leeftijden. Zo richting de pasen is het tijd voor een mooie nieuwe outfit. Kom een kijkje nemen in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. Een kijkje nemen in onze website kan altijd! www.itrainsfashion.nl

Sasja (55) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in een linnen pak van Cloud9
Anja in een broek van Thatsme, truitje OOTD en jacket Orientique
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie