Ester, Sasja en Yvonne in een maxidress van AndCoWoman. De tassen zijn van Nikkie
Ester, Sasja en Yvonne in een maxidress van AndCoWoman. De tassen zijn van Nikkie Dagmar Lap

Sisteract

Zakelijk

HOUTEN Je kunt je geliefde álle anekdotes uit je jeugd vertellen, maar hij of zij was er niet bij. Je zus wel. En daardoor is één blik voor jullie genoeg om precies te begrijpen wat de ander denkt. Niemand kan, net als jullie moeder, het repertoire van Neil Diamond of Charles Aznavour woordelijk meezingen.

Want hoe dik je ook kunt zijn met je vriendinnen, de zussenband is met niets te vergelijken. ‘Wil je met mij op de foto voor ‘t Groentje’, app ik mijn zus. Vrijdag ga ik foto’s maken van de nieuwe collectie en ik wil graag een paar zussen op de foto zetten. Wel zo leuk als mijn eigen zus ook meedoet dan toch? Lachende en smekende smiley erbij want dat kan helpen. Ik zie dat ze het gelezen heeft, maar het duurt even voor het antwoord komt. ‘Moet het?’ vraagt ze. Dit wordt niet makkelijk, merk ik. ‘Het is zo klaar en je mag zelf kiezen wat je aantrekt.’ Het is nogmaals even stil. ‘Ik ben niet op mijn leukst momenteel’ schrijft ze. Dit wordt niet niet makkelijk, maar dit wordt niks. Ik kan haar uittekenen achter haar telefoon. Mijn zus houdt niet van foto’s en al helemaal niet van een fotoshoot. Onder het mom van ‘leuk voor later’ lukt het nog wel eens, maar ik voel nu een duidelijke weerzin. De zussenband. Zelfs zonder haar te zien, slechts door een paar woorden te lezen weet ik al hoe het ervoor staat. Ik besluit mijn eigen zus voor een ander moment te bewaren. Ik voel aan mijn water dat het beter is om op te geven. Mijn zus is er altijd voor mij. Ook al heeft ze zelf een enorm druk leven. Als ik ziek ben stapt ze  in de auto (we wonen helaas best ver van elkaar) om eten langs te brengen. Zij kookt altijd gezond en ik ben daar minder goed in. Dat soort dingen. Dus als ik er druk op zet, dan komt ze wel. Laat ik nou eens een leuke zus zijn en daar geen misbruik van maken.

Later die dag zit ik bij de kapper op het Oude Dorp waar ook twee knappe zussen werken. Ik gooi een balletje op. Willen jullie niet meedoen? De een is wat twijfelachtig, maar de ander zegt resoluut nee. Jammer want ik heb al een prachtig plaatje in mijn hoofd. Het is te druk in de kapperszaak voor een charmeoffensief dus dat parkeer ik ook maar even. Ik app Ester. Zij heeft al eerder voor me met een shoot meegedaan dus weet hoe het werkt. En toevallig heeft haar zus Yvonne pas ook nog heel leuk bij ons gewinkeld. Dit zijn de perfecte zussen voor de fotoshoot. Een beetje gespannen wacht ik het antwoord af terwijl Ester het aan Yvonne  aan het vragen is. Het antwoord is ja! Hoera de eerste zussen zijn binnen! Het resultaat ziet u op deze pagina. 

Een prachtige jurk waarin iedereen mooi is. Die hebben we alledrie aan op de grote foto. We waren er direct verliefd op. Je kunt de jurk heel chique, bijvoorbeeld voor een bruiloft, maar ook stoerder stylen. Prachtige kleuren die goed tot hun recht komen door de geweldige groene bomen op Het Dorp. De tassen zijn van Nikkie.

Op de foto linksonder draagt Ester een soepel vallende broek met flarepijpen. Onder de zachte trui (nul prik) een lila hemdje met een kantje. Een beetje retrogevoel. Maar wat staat het haar goed!

Op de foto rechtsonder draagt Yvonne een travelbroek met een ijsblauwe bies aan de zijkant. Dat blauw komt weer heel goed terug in de print van de blouse. Het koordje onderaan zorgt dat je de blouse een beetje kunt laten opblousen waardoor een eventueel buikje kan worden verborgen. Super set! Lekker lang door te dragen met een mooi vest als het wat kouder wordt.

De nieuwe collecties komen nu binnen. De kleding van de merken AndCoWoman, ZILCH en Red Button gaan van maat XS tot en met maat XXL en 3XL. Ben je heel smal? Dan kun je ook bij deze merken terecht, maar dan is bijvoorbeeld de collectie van Nikkie ook heel goed voor jou. Een beetje sale hangt er ook nog voor al die dames die nog een laatste zomeritem nodig hebben. Genoeg redenen om voor een bezoekje aan It Rains Fashion. Bijvoorbeeld met je zus! En als jullie in the mood zijn voor een fotoshoot laat dan je naam, maat en telefoonnummer achter bij een van onze medewerkers. Dan komt het toch nog goed met mijn zussenserie.

Sasja (55) heeft een modewinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Ester in een pantalon met flare pijpen, een hemdje en trui van AndCoWoman
Yvonne in een travelbroek en bijpassende blouse van AndCoWoman
Afbeelding
advertentie
advertentie