Afbeelding

Vier jaar Kippie Houten, Daan Bijl heeft nog steeds plezier in zijn werk

Zakelijk

HOUTEN Kippie Houten bevindt zich in het hart van Houten in winkelcentrum Het Rond. De elf meter lange toonbank wordt daar iedere dag gevuld met vers belegde broodjes, gegrilde kipproducten en complete maaltijden. Eigenaar Daan Bijl vierde onlangs zijn vierjarig bestaan met allerlei leuke acties.

door Neeltje van Triest

Daan Bijl is bezig met de grill die buiten staat. Als de kip draait, vult de omgeving zich met de geur van goed gekruide kip. Daan lacht en vertelt dat er dan geheid meer mensen de zaak even binnenlopen.

Daan: ,,En als ze binnen zijn, kunnen ze vaak bijna niet kiezen. Al die gegrilde kipproducten, verse broodjes, kant en klare maaltijden, het is veel. En bijna iedereen vindt kip lekker, dat is zeker een voordeel. Als het weer warm en zomers is, leveren we ook heel veel Kippiepannen. Deze pannen zijn geschikt voor groepen vanaf zes personen. We hebben ze in diverse maten en de grootste kan dertig personen moeiteloos van een heerlijk hapje voorzien. We vragen 15 euro statiegeld per pan. Sommige klanten zijn zo enthousiast dat ze hem niet meer terugbrengen. Ook goed, dan kunnen ze vaker genieten van onze kipproducten.’’

De vrolijke eigenaar zwaait en benadrukt de grote toonbank met dito vitrine. Elf meter lang en vol met allerlei lekkers. Er komt zomaar een groepje scholieren binnenvallen die het broodje van de week voor € 1,20 en een flesje drinken bestellen. Even later zijn er twee gezellige dames die komen bestellen. Ook zij hebben er duidelijk plezier in om de winkel te bezoeken.

Kippie kent landelijk zo’n vijftig vestigingen en is een moderne en eigentijdse organisatie. Er wordt doorlopend ingezet op het ontwikkelen van nieuwe producten en smaken. Ook het bestaande aanbod wordt regelmatig beoordeeld en verbeterd. Daan: ,,Ik ben hier eigenlijk per ongeluk begonnen. Iets meer dan vier jaar terug hiep ik een vriend die Kippie Utrecht startte. Daar kwam ik de mensen van de organisatie tegen en zij vertelden me dat ze hier in Houten ook een vestiging gingen openen. Daar had ik wel oren naar en van het een kwam het ander.’’

De afgelopen vier jaar zijn niet altijd makkelijk geweest. Corona zorgde voor behoorlijk wat omzetverlies. ,,Maar ik heb alle poppetjes kunnen behouden en alle rekeningen kunnen betalen.’’ Daan laat zich niet snel uit het veld slaan. Wel is hij nog op zoek naar nieuwe medewerkers die op werkdagen al dan niet parttime in de winkel willen helpen.

Kippie Houten is een eigentijdse aanvulling op het Houtens winkelbestand. Zowel voor de passant die even een lekkere snack zoekt, voor de winkelende klant die graag wat lekkers op tafel zet als voor de feestvierder die furore wil maken met de Kippiepan.

Kippie Houten, Het Rond 33, Houten. Telefoon 030-7370107 of www.kippie.nl/houten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie