Daan Bijl
Daan Bijl Kippie Houten

Kippie Houten - gemakkelijke maaltijden en hapjes

29 december 2021 om 13:36 Zakelijk

HOUTEN ,,Kip is het meest gegeten stukje vlees, je kunt er veel kanten mee op,” zegt franchisenemer Daan Bijl van Kippie Houten. ,,Hier kun je terecht voor een lekkere, makkelijke maaltijd en hapjes die alleen kort opgewarmd hoeven te worden. Ook verkopen we verschillende soorten broodjes.” Zowel voor kleine als grote hoeveelheden. ,,Als mensen een grote groep hebben, kunnen ze bij ons terecht, maar ook voor kleine dingen.” Alles is kant-en-klaar en hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Tijdens deze lockdown is de winkel geopend.

Karin Tim-Mijland

De maaltijden kunnen bestaan uit nasi, bami of mihoen, gevuld met kip, maar ook vegetarische maaltijden zijn mogelijk. Ook verkoopt Kippie voorgegaarde aardappeltjes die alleen even opgewarmd of opgebakken hoeven te worden. Nieuw zijn Indonesische Sajoer boontjes in een licht pittige saus.

ASSORTIMENT Daarnaast is er volop keuze uit kipproducten waaronder balletjes, vleugeltjes of saté en zelfs kippeling dat gemaakt is van kipdijfilet met licht pikante paneer. Ook verkoopt Kippie kipkroketten, -burgers en -frikandellen. Naast dit assortiment zijn er zoete of pikante spareribs van varkensvlees en gehaktballen (half rund- en half varkensvlees). Ook is er keuze uit diverse soorten sauzen. Verschillende gerechten zijn halal.

Alles kan los gekocht worden, maar Kippie heeft ook een ruim assortiment kippiepannen. Dat is een elektrische pan om gerechten in op te warmen. De klant betaalt hier borg voor en ontvangt deze bij inlevering weer retour. Het is ook mogelijk om de pan te houden en een volgende keer alleen de inhoud te bestellen. 

Kippie levert de inhoud voor in de kippiepan in een aluminium schaal die rechtstreeks in deze warmhoudpan kan. Verschillende klanten combineren twee soorten pannen bijvoorbeeld één voor de maaltijd en een andere met vlees zoals kipdöner of spareribs of gevuld met hapjes. Kippie heeft dus verschillende soorten pannen in haar assortiment, maar ook het aantal hapjes daarvoor varieert. Zo zijn er pannen met 65 hapjes, maar ook met 140 of 300.

ACTIES Alleen deze maand is een feestpan te koop met minisaté, balletjes, kippeling en kluifjes. Daarbij krijgt de klant een kersttrui of een Noorse variant cadeau. Elke week is een broodje van de week te koop voor € 1,00. Tijdens deze laatste dagen van het jaar is dat een broodje kipkroket. In januari zijn er weer nieuwe acties zoals maaltijdpakketten. Op de Facebookpagina en Instagram van Kippie zijn regelmatig prijzen te winnen.

COMPLIMENTEN Kippie Houten bestaat nu 3,5 jaar. Inmiddels hebben de medewerkers een vaste klantenkring opgebouwd die ze wekelijks zien en waarmee ze een band opbouwen. Ze krijgen regelmatig complimenten. ,,We krijgen vaak te horen dat de klanten het eten lekker vinden en dat de winkel er netjes uitziet. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet,” zegt Daan.

Kippie Houten Winkelcentrum Het Rond, Het Rond 33 in Houten. www.kippie.nl/Houten

advertentie
advertentie