De mode van It Rains Fashion uit Houten
De mode van It Rains Fashion uit Houten Dagmar lap
column

It Rains Fashion: Vroeger of later komt alles goed

Zakelijk

HOUTEN Ik ben vaak te laat. Niet veel te laat, maar net een paar minuten. Dat is niet nieuw en ik doe enorm mijn best om op tijd te zijn, maar op de een of andere manier lukt het niet. Zelfs nu we thuiswerken met corona kan het zijn dat ik de teamsvergadering net een minuutje te laat opstart.

Sasja van der Knoop (54) is eigenaresse van It Rains Fashion en beschrijft iedere week haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten.

Nog heel even de waterkoker snel aanzetten. De hond wil twee minuten voor aanvang van de vergadering naar buiten. Ik zie mezelf in het scherm en wil toch nog snel een andere blouse aantrekken. Dat soort dingen. Mijn man is altijd op tijd. Geen idee wat het geheim is, maar tien minuten voor vertrek is hij klaar. Trommelend met zijn vingers op de tafel, totdat ik met de schoenen in mijn hand en de krulspelden nog in mijn haar naar beneden kom.

Als het echter op fashion aankomt ben ik vaak te vroeg. Dat is ook niet nieuw. Alom hilariteit toen ik in de brugklas mijn rode sokken over mijn roze broek droeg. Rood en roze combineerde je niet met elkaar. Een jaartje later deed iedereen het. Mijn sportleggings droeg ik als jong meisje met een brede elastieke riem al heel snel naar de disco en de schoolmeisjes outfit van Britney Spears hing bij mij al jaren in de kast. Sneakers onder een nette broek? Ik weet nog dat ik er om uitgelachen werd. Ik doe het nooit bewust, want ik denk er eigenlijk niet zo over na. Of iets hip is of niet hip. Ik heb altijd aangetrokken wat ik zelf leuk vond.

TRENDSETTER ‘Dat komt straks helemaal terug’, zegt mijn collega Mirjam over een oversized boyfriend blazer. We hangen alles op maat en merk in verband met de opruiming. Ze zet me aan het denken. Een geweldige blazer, maar hij bleef hangen. Ik kreeg hem niet verkocht. ‘Als ik de blazer van mijn man aan wil, dan pak ik die wel’, zei een dame. Afijn, te vroeg ingekocht, maar we gaan ze het aankomende seizoen dus opnieuw veel zien. Zo zie je maar: Met een item van It Rains Fashion kun je zomaar een trendsetter worden.

Fotograaf: Dagmar Lap

Met de deur op slot verkopen we via Facebook, Instagram en onze webshop. De afgelopen week ging dat best goed. ‘Ik heb net twee vesten bij je opgehaald in een Pas-tas’, appt een klant me. ‘En ze zijn geweldig. Ik wil ze houden. Heel veel sterke en ik hoop dat de winkel in het nieuwe jaar weer open mag. Stuur je me een betaalverzoek?’ Ik herken haar profielfoto. Vlak voor de lockdown kocht ze een behoorlijke stapel kleding voor haar moeder die in een verpleeghuis zit.

AFSCHEID ‘Bedankt dat je bij me gekocht hebt’, schrijf ik. En: ‘waren de kledingstukken voor je moeder goed?’ Het antwoord komt direct. ‘Mijn moeder is overleden en we hebben deze week afscheid van haar genomen. Ik ben blij dat ik de kleding heb gekocht. Zo konden we haar netjes aankleden.’ Ik schrik en wens haar sterkte. Maar ben blij dat ze haar moeder mooi heeft kunnen maken.

‘Veel te veel leuks in de de Pas-tas’, is het volgende appje dat ik open. ‘Wil je me de prijzen laten weten?’ Ik bekijk de foto waarin mijn klant haar favorieten heeft uitgestald. Natuurlijk zit overal een prijskaartje aan, maar ik heb haar een Pas-tas gegeven vol met kleding die afgeprijsd is. ‘Ik ben goed geslaagd’, zegt ze. Heel leuk dat er dingen in zitten die ik zelf niet gepakt zou hebben in de winkel maar waar ik wel heel blij mee ben. 

BEGIN Op de foto’s dragen Paulina en ik een jogger en een vest van Lacoste. Een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen. Lekker comfortabel! En als ik de jogger combineer met een mooie blouse, dan zit ik er ook tijdens de vergaderingen nog prima bij. De laatste maten in blauw en grijs ruimen we op voor 55,- (jogger) en 65,- (vest).

Geïnspireerd? Check onze sale in de webshop www.itrainsfashion.nl of bel voor de Pas-tas van Sas met 030-2901080. We zijn dagelijks in de winkel aanwezig voor afhalen of een leuk gesprek aan de deur van 13 tot 17 uur! Ach, we doen het voorlopig binnen de mogelijkheden die er zijn. Vroeger of later komt alles weer goed!

Afbeelding
Afbeelding
advertentie