Oude Dorp
Oude Dorp Kees Volkers

Ontwikkelingsvisie Oude Dorp: Het uniek stukje Houten dat uniek moet blijven

9 december 2021 om 09:45 Wonen

HOUTEN Het Oude Dorp met het Plein is een bijzonder stukje Houten. Het college van B&W heeft de visie op de toekomst ervan vastgesteld. Het Plein als hart van het Oude Dorp moet de plek zijn waar je graag bent. Waar je prettig winkelt, een terrasje pakt en een praatje maakt. Deze sfeer moet ook uitstralen op de rest van het Oude Dorp. Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030, die de gemeenteraad komende januari bespreekt, geeft dit beeld van de toekomst. 

EEN PLEK WAAR JE GRAAG BENT Groen, ruim, stijlvol en historisch is het Plein. Auto’s en fietsers schikken zich naar de voetgangers. Je kunt er ontspannen flaneren, wandelen of slenteren omgeven door historisch Houten. Nieuwe historische lantaarnpalen en ingetogen reclame-uitingen versterken dit historische gevoel. Het Plein is het middelpunt van evenementen en festiviteiten. De sfeer en inrichting van het Plein vloeit uit in de straten er naartoe. Zo beschrijft de ontwikkelingsvisie de toekomst van het Oude Dorp.

KRACHT VAN HET OUDE DORP VERSTERKEN De horeca en winkels zijn belangrijk voor de levendigheid, leefbaarheid en vitaliteit van het Oude Dorp. De huidige samenstelling levert meer op dan de som der delen. Het is een uniek winkelgebied. De ruimte om te ondernemen blijft, maar passend in het Oude Dorp. Bereikbaarheid en parkeren zijn belangrijk voor horeca en winkels. De gemeente gaat de ontsluiting en parkeren richting 2030 aanpakken.

NIEUWBOUW EN PLEK VOOR NIEUWE VOORZIENINGEN Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030 richt zich niet alleen op het Plein. Bouwen op verschillende plaatsen in het Oude Dorp komt aan de orde. De visie gaat ook in op de zoektocht naar een plek voor een wijkcentrum en sociaal culturele voorzieningen.

AAN DE SLAG Het vaststellen van de ontwikkelingsvisie is de afsluiting van een traject van 2,5 jaar. Bewoners en ondernemers hebben erover meegedacht. Veel is onderzocht. De gemeenteraad heeft zich uitgesproken over de richting. Het resultaat is een visie die voor het Oude Dorp een stip op de horizon zet. Daarna beschrijft de ontwikkelingsvisie de stappen die de gemeente gaat zetten om daar te komen. Met Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030 kunnen inwoners, ondernemers een gemeente weer vooruit.

De gemeenteraad bespreekt Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030 tijdens het rondetafelgesprek van 11 en de raadsvergadering van 25 januari 2022.

advertentie
advertentie