Aan de kant van de Xenos komt de ene opening van de nieuwe Hema XL.
Aan de kant van de Xenos komt de ene opening van de nieuwe Hema XL. Agnes Corbeij

De Passage gaat er heel anders uitzien, in oude Hema komen misschien woningen

12 april 2022 om 14:57 Winkels

HOUTEN De Passage in Het Rond gaat er vanaf deze zomer heel anders uitzien. Eerder werd al bekend dat de Hema hier een grote vestiging gaat openen. Erwin Wessels, CIO (chief investment officer) van eigenaar Altera Vastgoed, vertelt dat deze vestiging 1900 m2 groot wordt en legt uit hoe het eruit gaat zien. 

door Agnes Corbeij 

De gebouwen van Het Rond zijn in eigendom van Altera Vastgoed. Deze partij is ook eigenaar van het vastgoed aan het Achterom, waar de Hema nu nog zit. Met de Hema zijn ze in overleg gegaan. Wessels: ,,Door de Hema naar Het Rond te halen kunnen we veel leegstand oplossen. Dat komt het winkelcentrum ten goede.”

DOORLOOPWINKEL Drie winkels moeten verhuizen door deze operatie, dat zijn Laden en Lossen, Mies Boutique en de Hunkemöller. In totaal gaan zo’n zeven panden op in de nieuwe Hema XL. De oriëntatie zal ook veranderen. ,,Het pad dat nu tussen de winkels doorloopt, zal opgaan in de Hema. Het wordt een zogenaamde ‘doorloopwinkel’, met aan twee kanten een in- en uitgang. 

Dit concept is bekend bij de Hema, ook in Zeist kun je aan twee kanten de Hema in en uit, aan de Slotlaan en aan het Emmaplein. In Utrecht kun je de Hema in aan de kant van de Oude Gracht en er aan de Steenweg weer uit, of andersom. Dit kan straks ook in Houten. Wessels: ,,Er komt een ingang waar de knik zit (red. aan de kant van de Xenos) en een waar de Hunkemöller komt (red. naast Nick & Sons). 


Voor het pand waar nu de Hema zit moet nog een nieuwe invulling gegevens worden. Er wordt gedacht aan woningbouw. - Agnes Corbeij

WONINGBOUW Voor het pand aan het Achterom, waar Hema nu zit, moet nog een nieuwe invulling komen. Wessels: ,,We hebben te maken met een stukje overbewinkeling, we zoeken voor dit pand naar andere invulling.” Boven dit pand zitten woningen, die zijn eigendom van Viveste. Woningbouw is een optie, aldus Wessels. ,,We zijn hierover in gesprek met de gemeente en Viveste.” 

Voor het pand waar nu de Hema zit  moet nog een nieuwe invulling gegevens worden. Er wordt gedacht aan woningbouw.
Aan de kant van Nik & Son komt de andere opening van de nieuwe Hema XL.
Voor het pand waar nu de Hema zit  moet nog een nieuwe invulling gegevens worden. Er wordt gedacht aan woningbouw.
Altera Vastgoed hoopt Het Rond weer levendig te maken door de Hema XL hier te vestigen.
advertentie
advertentie