Mies gaat verhuizen naar de plek waar eerst CoolCat zat. Daar wordt nu verbouwd.
Mies gaat verhuizen naar de plek waar eerst CoolCat zat. Daar wordt nu verbouwd. Houtens Nieuws

Hema XL komt in Het Rond

6 april 2022 om 09:23 Winkels

HOUTEN Een aantal leegstaande panden in Het Rond wordt rond de zomer ingevuld door een heel groot filiaal van de Hema, van bijna 2000 m2. Een paar andere winkels moet daarvoor verplaatsen, zoals Mies, Hunkemöller en Laden en Lossen. De ondernemers hopen dat het winkelcentrum hiermee een goede impuls krijgt. 

door Agnes Corbeij 

De HEMA die nu aan de andere kant zit, aan het Achterom, zal verdwijnen. Een woordvoerder laat weten dat dit in oktober gebeurt. ,,De nieuwe winkel in Houten opent naar verwachting op 27 oktober 2022, op de nieuwe locatie in het nieuwste winkelconcept. Vanwege de verhuizing zal de winkel één week gesloten zijn.”

VERHUIZINGEN Die nieuwe locatie wordt op dit moment voorbereid. Een aantal ondernemers kreeg vorig jaar al te horen dat er grootse plannen waren met de binnenkant van Het Rond en dat sommige winkels moesten verhuizen. Laden & Lossen van de Krachtfabriek is inmiddels verhuisd, naar het oude pand van de Rituals aan de Spoorhaag. Annemarie, een van de medewerkers: ,,Wij zijn heel blij met deze plek. Rituals heeft het hout laten zitten en dat past heel goed bij onze winkel.” 


Laden & Lossen op de nieuwe locatie aan de Spoorhaag. - Houtens Nieuws

Ook Mies Boutique gaat verhuizen, naar het pand waar voorheen CoolCat zat. Eigenaresse Michelle Bun: ,,Rond de zomer verhuizen we. Wij zitten straks naast Goed & Zo.” Michelle is positief over de ontwikkelingen. ,,Op een verhuizing zit ik natuurlijk niet te wachten, maar er zijn nu zoveel leegstaande panden, die zijn straks allemaal gevuld met de Hema. De klant gaat er echt op vooruit en wij daardoor ook weer.” Het nieuwe pand is groter dan het huidige. ,,We gaan het assortiment iets uitbreiden.”  

Net als Goed & Zo, blijft ook Nick & Son zitten waar hij zit. Hiernaast, in het pand dat nu verbouwd wordt, komt de Hunkemöller. De lingeriewinkel schuift twee deuren op. Op 17 mei gaat de winkel dicht en drie dagen later, op 20 mei, opent het nieuwe pand. 

HEMA Het gat dat ontstaat door bestaande leegstand en deze verschuivingen, wordt rond de zomer dus gevuld met een Hema XL. Dit past in de nieuwe strategie van de winkelketen. Wat er in het pand komt van de huidige Hema is nog niet bekend. 

Laden & Lossen op de nieuwe locatie aan de Spoorhaag.
advertentie
advertentie